מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

שוק טלה בתנור בשילוב ירקות שורש

מאת: חוות הצוק, קטגוריה: בשר
פורסם בתאריך: 16.04.10

מתכון לשוק טלה בתנור בשילוב ירקות שורש, מאת תומר צוק – מומחה בשר בעלים של "חוות צוק" המעדנייה.

מרכיבים עיקריים: שוק טלה.

משך ההכנה:
מספר מנות: 8-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון


שוק טלה במשקל 3-3.5 קג' (כדאי לבקש מהקצב להוציא את העצמות ולקשור אותן בחזרה כך הפריסה תהיה נוחה יותר וההגשה נשארת חגיגית)
6 שיני שום פרוסות לרבעים לאורכן
כף חרדל דיג'ון גרגרים
2 כפות שמן זית
תבלינים טריים: תימין, רוזמרין, אזוב (עשרה גבעולים מכל אחד)
זרעי כוסברה (לא חובה)
לימון כבוש אחד פרוס
מלח, פלפל
חצי כפית מלח גס, חצי כפית פלפל שחור גרוס

לירקות:

2 שומר
6 ארטישוק ירושלמי מקולף
6 תפו"א קטנים
2 בטטה
4 גזרים
1 שום
2 בצל
חצי צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
לימון שלם מקולף מהקליפה חתוך לקוביות קטנטנות.
10 גבעולי טימין מפוררים

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת הירקות:

  1. להוריד 2 עלים חיצוניים מקצוות השומר
  2. על מנת להביא לריכוך ראשוני של הירקות יש לקלף את כל הירקות (פרט לשום, בצל ובטטה) ולשים את כולם בסיר עם מים, להוסיף כפית מלח ולהביא לרתיחה
  3. להוציא את הירקות מהסיר ולחתוך לקוביות גסות.
  4. לסדר בתבנית את כל הירקות כולל השום, בצל ובטטה ולמרוח מעל שמן זית.
  5. לפזר 10 גבעולי טימין מפוררים, כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס.
  6. להכניס לתנור

אופן הכנת הבשר:

  1. בעזרת סכין חדה יוצרים חורים בשוק ומכניסים את שיני השום החתוכות
  2. מכינים תערובת מהחרדל זרעי כוסברה חצי מהלימון הכבוש קצוץ ושמן הזית ובוזקים על השוק
  3. יוצרים צרור מהתבלינים הטריים ומעסים בעזרתם את השוק כך שהתערובת תיספג היטב ולאחר מכן מפזרים את התבלינים על השוק
  4. ממלחים מפלפלים ומניחים את שארית פרוסות הלימון על השוק
  5. מכניסים לתנור על רשת צלייה (בכדי ליצור מידת עשייה שווה בכל הצדדים)ל- 15 דקות לחום גבוה ביחד עם תבנית הירקות
  6. מנמיכים ל180 צ' וממשיכים לצלות עוד כשעה וחצי בהתאם לגודל השוק (20 דק' צלייה לכל חצי קג')
  7. מומלץ לבדוק טמפרטורה של הנתח במד-חום למרכז הנתח.  ב °70  הנתח יהיה ורוד באמצע וקריספי בחוץ.
  8. לתת לשוק לנוח כעשר דק' לפני הפריסה.
  9. מוציאים מהתנור את הירקות ואת השוק טלה, לפזר על השוק טלה את הלימון והפטרוזיליה.

אופן הגשה:

  1. לפי בחירה ניתן להגיש שלם או לפרוס את השוק טלה, לצד הירקות
  2. לפזר חצי כפית מלח גס על הכל ולהגיש חם.

בחוות צוק המעדניה ניתן לזמין את השוק מתובלת ומוכנה להכנסה לתנור עם דף הסבר על צלייה נכונה.בנוסף ניתן להשאיל מד חום בכדי לוודא מידת עשייה מדוייקת.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il