מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טראפלס שוקולד פשוטים וטעימים

מאת: ענבל לוי, קטגוריה: כדורי שוקולד
פורסם בתאריך: 02.03.11

מתכון להכנת טראפלס שוקולד פשוטים להכנה. להכין ולאכול.

מרכיבים עיקריים: שוקולד מריר, שמנת מתוקה, אבקת קקאו.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 30

מצרכים להכנת המתכון

חומרים (ל-30 טראפלס):
1 מיכל שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
1 וחצי כפות ליקר תפוזים או ליקר אחר
קליפת תפוז מגוררת
 
לציפוי:
1/3 כוס אבקת קקאו

אופן הכנת המתכון

  1. שמים בסיר את השמנת המתוקה ומחממים על להבה בינונית לסף רתיחה.
  2. שמים את קוביות השוקולד במיכל של מעבד מזון. יוצקים את השמנת המתוקה על השוקולד ומשהים כדקה. לאחר מכן מערבלים את שניהם יחד עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הליקר ואת קליפת התפוז ומעבדים מעט.

  3. יוצקים את התערובת לתבנית, כך שנוצרת שכבת שוקולד בעובי 2.5 ס"מ. מכסים בניילון ומקררים במקרר כ-3 שעות, עד שהתערובת מוצקה.

  4. בעזרת 2 כפיות יוצרים כדור מתערובת השוקולד. מניחים אותם על מגשים מרופדים בניר פרגמנט או אלומיניום. מכניסים את המגשים לכמה דקות למקפיא (כדי שהכדורים יהיו מוצקים מעט), מוצאים ומעצבים אותם לכדורים יפים. שומרים במקרר.

  5. לפני ההגשה מגלגלים ומצפים כל כדור באבקת קקאו. מעבירים לצלחת הגשה או שמים בעטרות נייר. רצוי לאוכל אותם תוך חצי שעה. הטראפלס נשמרים כשבוע במקרר.

בתיאבון!

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il