מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת מוס שוקולד וריבת חלבצילום: מטבחונט

עוגת מוס שוקולד וריבת חלב

מאת: מטבחונט, קטגוריה: עוגת שוקולד
פורסם בתאריך: 09.03.11

עוגת מוס שוקולד ומוס ריבת חלב על בסיס עוגיות חמאה.

מרכיבים עיקריים: שמנת מתוקה, שוקולד, ריבת חלב.

משך ההכנה: כחצי שעה
מספר מנות: 16

מצרכים להכנת המתכון

החומרים לתחתית:
100 גרם עוגיות חמאה קנויות מאיזה סוג שרוצים
150 גרם ביסקוויטים פתי בר וניל
150 גרם חמאה

החומרים למוס השוקולד:
3 שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
רבע כוס מים חמימים
7 גרם (חצי שקיק) ג'לטין
50 גרם אגוזים קצוצים קטן

החומרים למוס ריבת חלב:
2 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס ריבת חלב

אופן הכנת המתכון

יום קודם - הכנה מוקדמת למוס השוקלד:

  • 2 שמנת מתוקה יש להעביר לסיר קטן ולחמם על אש בינונית עד לסף רתיחה.
  • לערבב את המים עם הג'לטין ולהוסיף לשמנת יחד עם השוקולד המריר.
  • לערבב יחד עד להמסה מלאה.
  • להעביר למקרר ללילה.

יום למחרת - יום הכנת העוגה:

הכנת התחתית:

  • מרסקים את העוגיות והפתי בר לפירורים קטנים (עדיף במעבד מזון בלהב פלדה).
  • ממיסים את החמאה במיקרו ומערבבים היטב.
  • מהדקים לתבנית בגודל 28 ומעבירים להקפאה ל-15 דקות.

הכנת מוס השוקולד:

  • מוציאים מהמקרר את התערובת שהכנו למוס השוקולד ומעבירים למיקסר ביחד עם עוד 1 שמנת מתוקה.
  • מקציפים עד לקבלת מוס תפוח ואוורירי (יש להמנע מהקצפת יתר בכדי שלא נקבל חמאת שוקולד).
  • מורחים את המוס על תחתית העוגיות שלנו.
  • מעל המוס מפזרים את האגוזים הקצוצים. (בשלב זה ניתן להתפרע ולהזליף "שפריצים" של ריבת חלב מעל האגוזים).
  • מכניסים שוב להקפאה ל-15 דקות.

 מכינים את מוס ריבת החלב:

  • מקציפים במיקסר את השמנת, החלב, האינסטנט פודינג עד לקבלת קצף יציב.
  • מוסיפים את ריבת החלב ומקציפים במהירות איטית עד להטמעת הריבה בקצף.
  • מורחים את מוס ריבת החלב מעל האגוזים ועכשיו עוברים לחלק הכייפי של הקישוט:
  • פשוט לוקחים כף. ומתחילים ליצור שקעים בקצף. עד שמתקבלת צורה של תלוליות תלוליות.
  • בוזקים בעזרת מסננת אבקת קקאו (נטו. לא שוקולית).

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il