מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אוזני המן במילוי פרגצילום: עדי זיו-אב

אוזני המן במילוי פרג

מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 13.03.11

מתכון להכנת אוזני המן במילוי פרג, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: חמאה, אבקת סוכר, פרג, קמח, ביצה.

משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 50 אוזני המן

מצרכים להכנת המתכון

חומרים לבצק:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם)
1 חלמון
1 ביצה
2.5 כוסות קמח לבן
1/8 כוס פרג שלם


חומרים למילוי הפרג:
1.5 כוסות חלב
1.5 כוס סוכר
4 כוסות פרג טחון טרי
100 גרם חמאה
50 גרם פירורי עוגיות/שקדים טחונים
1 כפית קינמון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כוס ריבת פובידול

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת הבצק:

  • בקערת המיקסר עם וו לישה מעבדים את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח עד לקבלת מרקם "פירורי".
  • כעת מוסיפים את הביצים והפרג השלם ומעבדים עד היווצרות בצק (יש להיזהר מערבוב יתר).
  • עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה בכדי שיהיה נוח לרדד אותו.
  • מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזני המן סטנדרטיות. מסדרים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה.

אופן הכנת המילוי:

  • מחממים את החלב והסוכר בסיר עמוק על אש נמוכה עד לרתיחה, ומכבים את האש.
  • מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים כ-5 דקות עד שהנוזלים נספחו בפרג.
  • מוסיפים את הקינמון, החמאה, המוסקט ופירורי העוגיות וממשיכים לערבב את שנוצרת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הריבה ושומרים במקרר עד שמשתמשים למילוי אוזני ההמן.

אופן הכנת אוזני המן:

  • מחממים תנור ל 170 מעלות.
  • מורחים ביצה טרופה על העיגולים הקרוצים (בכדי שהאוזן תדבק בעת הסגירה), ומזלפים את מילוי פרג.
  • סוגרים לצורת אוזן המן, ואופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il