|
צילום: עדי זיו-אב
אוזני המן במילוי פרג
מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 13.03.11
מתכון להכנת אוזני המן במילוי פרג, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.
מרכיבים עיקריים: חמאה, אבקת סוכר, פרג, קמח, ביצה.
משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 50 אוזני המן
מצרכים להכנת המתכון
חומרים לבצק: 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות 1/2 כוס אבקת סוכר (50 גרם) 1 חלמון 1 ביצה 2.5 כוסות קמח לבן 1/8 כוס פרג שלם
חומרים למילוי הפרג: 1.5 כוסות חלב 1.5 כוס סוכר 4 כוסות פרג טחון טרי 100 גרם חמאה 50 גרם פירורי עוגיות/שקדים טחונים 1 כפית קינמון 1 כפית אגוז מוסקט טחון 1/2 כוס ריבת פובידול
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר עם וו לישה מעבדים את אבקת הסוכר יחד עם החמאה והקמח עד לקבלת מרקם "פירורי".
- כעת מוסיפים את הביצים והפרג השלם ומעבדים עד היווצרות בצק (יש להיזהר מערבוב יתר).
- עוטפים את הבצק ומקררים כחצי שעה בכדי שיהיה נוח לרדד אותו.
- מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזני המן סטנדרטיות. מסדרים את העיגולים על מגש מרופד בנייר אפייה.
אופן הכנת המילוי:
- מחממים את החלב והסוכר בסיר עמוק על אש נמוכה עד לרתיחה, ומכבים את האש.
- מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים כ-5 דקות עד שהנוזלים נספחו בפרג.
- מוסיפים את הקינמון, החמאה, המוסקט ופירורי העוגיות וממשיכים לערבב את שנוצרת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הריבה ושומרים במקרר עד שמשתמשים למילוי אוזני ההמן.
אופן הכנת אוזני המן:
- מחממים תנור ל 170 מעלות.
- מורחים ביצה טרופה על העיגולים הקרוצים (בכדי שהאוזן תדבק בעת הסגירה), ומזלפים את מילוי פרג.
- סוגרים לצורת אוזן המן, ואופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|