|
צילום: עדי זיו-אב
אוזני המן מרנג במילוי קרם לימון
מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 13.03.11
מתכון להכנת אוזני המרנג - אוזני המן ממרנג במילוי קרם לימון, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.
מרכיבים עיקריים: אבקת סוכר, סוכר, לימון, ביצה, שמנת מתוקה, תותים.
משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: כ-35 אוזני מרנג
מצרכים להכנת המתכון
חומרים להכנת המרנגים: 5 חלבונים בטמפ' החדר כוס סוכר כוס אבקת סוכר (100 גרם)
חומרים להכנת קרם הלימון: 4 חלמונים 3/4 כוס סוכר 1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי כף קליפת לימון מגורדת 1/2 מיכל שמנת מוקצפת
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת המרנגים:
- מקציפים בקערת מיקסר את החלבונים עד להיווצרות קצף עדין, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה. מקפלים את אבקת הסוכר לתוך הקערה.
- בעזרת שק זילוף וצנתר 4 מ"מ מזלפים על מגשי תנור מרופדים בנייר אפייה פבלובות בצורת משולש, ואופים התנור שחומם מראש ל- 90 מעלות כשעתיים וחצי עד שהמרנגים מתייבשים.
אופן הכנת הקרם:
- שמים בקערה חסינת חום את החלמונים והסוכר וטורפים בעזרת מטרפה כשתי דקות. מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון וממשיכים לטרוף.
- מכניסים את הקערה לסיר עם מים רותחים. ממשיכים לטרוף עם המטרפה על האדים כחמש דקות עד שהתערובת מסמיכה ומצננים מעט.
- כשהתערובת מתחילה להיקרש, מערבבים אליה את הקצפת ויוצקים אותה אל המרנג המצונן. מקררים כשעה.
- מקשטים בתות שלם.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|