מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אוזני המן מרנג במילוי קרם לימוןצילום: עדי זיו-אב

אוזני המן מרנג במילוי קרם לימון

מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 13.03.11

מתכון להכנת אוזני המרנג - אוזני המן ממרנג במילוי קרם לימון, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: אבקת סוכר, סוכר, לימון, ביצה, שמנת מתוקה, תותים.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: כ-35 אוזני מרנג

מצרכים להכנת המתכון

חומרים להכנת המרנגים:
5 חלבונים בטמפ' החדר
כוס סוכר
כוס אבקת סוכר (100 גרם)


חומרים להכנת קרם הלימון:
4 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
כף קליפת לימון מגורדת
1/2 מיכל שמנת מוקצפת

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת המרנגים:

  • מקציפים בקערת מיקסר את החלבונים עד להיווצרות קצף עדין, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה. מקפלים את אבקת הסוכר לתוך הקערה.
  • בעזרת שק זילוף וצנתר 4 מ"מ מזלפים על מגשי תנור מרופדים בנייר אפייה פבלובות בצורת משולש, ואופים התנור שחומם מראש ל- 90 מעלות כשעתיים וחצי עד שהמרנגים מתייבשים.

אופן הכנת הקרם:

  • שמים בקערה חסינת חום את החלמונים והסוכר וטורפים בעזרת מטרפה כשתי דקות. מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון וממשיכים לטרוף.
  • מכניסים את הקערה לסיר עם מים רותחים. ממשיכים לטרוף עם המטרפה על האדים כחמש דקות עד שהתערובת מסמיכה ומצננים מעט.
  • כשהתערובת מתחילה להיקרש, מערבבים אליה את הקצפת ויוצקים אותה אל המרנג המצונן. מקררים כשעה.
  • מקשטים בתות שלם.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il