מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אוזני המן ממרנג במילוי פטל וג'לי שמפניהצילום: עדי זיו-אב

אוזני המן ממרנג במילוי פטל וג'לי שמפניה

מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לפורים
פורסם בתאריך: 13.03.11

מתכון להכנת אוזני המן ממרנג במילוי פטל וג'לי שמפניה, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: אבקת סוכר, חמאה, ביצה, פטל, שוקולד לבן, שמנת מתוקה, שמפניה.

משך ההכנה: 24 שעות
מספר מנות: כ-35 אוזני מרנג

מצרכים להכנת המתכון

חומרים להכנת המרנגים:
5 חלבונים בטמפ' החדר
כוס סוכר
כוס אבקת סוכר (100 גרם)


חומרים להכנת קרם פטל:
כוס פטל שלם קפוא
כוס סוכר
50 גרם שוקולד לבן מומס
250 גרם שמנת מתוקה מוקצפת


חומרים להכנת ג'לי שמפניה (לקישוט מעל המילוי):
ג'לי שמפניה
750 מ"ל שמפניה
3 כוסות סוכר
2 שקיות ג'לטין (28 גרם)
3/4 כוס מים קרים.

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת המרנגים:

  • מקציפים בקערת מיקסר את החלבונים עד להיווצרות קצף עדין, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף נוקשה. מקפלים את אבקת הסוכר לתוך הקערה.
  • בעזרת שק זילוף וצנתר 4 מ"מ מזלפים על מגשי תנור מרופדים בנייר אפייה פבלובות בצורת משולש, ואופים התנור שחומם מראש ל- 90 מעלות כשעתיים וחצי עד שהמרנגים מתייבשים.

אופן הכנת ג'לי שמפניה:

  • לערבב את השמפניה עם הסוכר בקערה עמוקה.
  • לספוח את הג'לטין במים הקרים עד לספיגה, לחמם במיקרו כדקה, ולערבב עם השמפניה והסוכר.
  • לחמם את כל המסה במיקרו כ-2 דקות ולטרוף היטב.
  • לשפוך לתבנית מלבנית את הנוזל ולקרר במקרר לפחות 24 שעות ועד חודש ימים.
  • להוציא מקירור ולחתוך קוביות קטנות.

אופן הכנת אוזני המן:

ממיסים בסיר את הפטל והסוכר ומערבבים עם השוקולד הלבן המומס. מקררים בטמפ' החדר, ומקפלים לקצפת, מזלפים אל המרנג המצונן ומקשטים בקוביית ג'לי שמפניה ו-2 אוכמניות טריות.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il