מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת טישפישטיצילום: מטבחונט

עוגת טישפישטי

מאת: מטבחונט, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 18.03.11

מתכון להכנת טישפישטי, עוגה טורקית, מתוקה וחגיגית. המתכון המקורי!

מרכיבים עיקריים: לחם, אגוזים, סוכר, קמח, ביצים, קינמון, אבקת אפייה.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: תבנית מלבנית 30*27

מצרכים להכנת המתכון

החומרים לעוגה:
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
חצי פנים של לחם יבש (הלחם צריך להיות שלושה ימים במקרר ואחד יום בחוץ)
4 כוסות קמח
4 ביצים מופרדות לחלמון וחלבון
מיץ מחצי לימון קטן
1 כף קינמון
2 שקיקים סוכר וניל
1 שקיק אבקת אפיה
350 גרם אגוזים קצוצים + כמות קטנה של אגוזים חצויים לעיטור
 
החומרים לסירופ הסוכר:
3 כוסות סוכר
1.5 כוסות מים
מיץ מחצי לימון קטן

אופן הכנת המתכון

  • בתוך קערה גדולה מפוררים את הלחם. ניתן לעשות זאת עם הידיים אך למי שיש מעבד מזון זה עדיף, כך הפירורים יוצאים הרבה יותר קטנים ואווריריים.
  • מוסיפים את כל החומרים מלבד החלבונים (כלומר - הלבנים של הביצה) ומערבבים הכל יחד.
  • מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים לתערובת.
  •  משמנים תבנית מלבנית בגודל 27*30 ומשטחים את התערובת בתבנית.
  • בעזרת סכין יוצרים מעויינים, ותוחבים במרכז כל מעויין חתיכת אגוז.
  • מכניסים לתנור לחום של 170 מעלות לכ-30 דקות או עד להזהבה.
  • מצננים היטב את העוגה ובזמן שהיא מתקררת מכינים את הסירופ

הכנת הסירופ:

  • מבשלים את כל חמרי הסירופ יחד עד שהסירופ הופך להיות צמיגי. כלומר - אם נקח מעט בכפית ונטבול את האצבע.
  • (זהירות זה חם....) ונצמיד לבוהן, האצבע תידבק לנו קלות לבוהן. זה הסימן שהסירופ מוכן.
  • שופכים את הסירופ על העוגה כשהוא עדיין חם. לא להיבהל מ"ים" הסירופ שנוצר על פני העוגה, כמה דקות והכל נספג פנימה. 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il