|
צילום: מטבחונט
עוגת טישפישטי
מאת: מטבחונט, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 18.03.11
מתכון להכנת טישפישטי, עוגה טורקית, מתוקה וחגיגית. המתכון המקורי!
מרכיבים עיקריים: לחם, אגוזים, סוכר, קמח, ביצים, קינמון, אבקת אפייה.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: תבנית מלבנית 30*27
מצרכים להכנת המתכון
החומרים לעוגה: 1 כוס סוכר 1 כוס שמן חצי פנים של לחם יבש (הלחם צריך להיות שלושה ימים במקרר ואחד יום בחוץ) 4 כוסות קמח 4 ביצים מופרדות לחלמון וחלבון מיץ מחצי לימון קטן 1 כף קינמון 2 שקיקים סוכר וניל 1 שקיק אבקת אפיה 350 גרם אגוזים קצוצים + כמות קטנה של אגוזים חצויים לעיטור החומרים לסירופ הסוכר: 3 כוסות סוכר 1.5 כוסות מים מיץ מחצי לימון קטן
אופן הכנת המתכון
- בתוך קערה גדולה מפוררים את הלחם. ניתן לעשות זאת עם הידיים אך למי שיש מעבד מזון זה עדיף, כך הפירורים יוצאים הרבה יותר קטנים ואווריריים.
- מוסיפים את כל החומרים מלבד החלבונים (כלומר - הלבנים של הביצה) ומערבבים הכל יחד.
- מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים לתערובת.
- משמנים תבנית מלבנית בגודל 27*30 ומשטחים את התערובת בתבנית.
- בעזרת סכין יוצרים מעויינים, ותוחבים במרכז כל מעויין חתיכת אגוז.
- מכניסים לתנור לחום של 170 מעלות לכ-30 דקות או עד להזהבה.
- מצננים היטב את העוגה ובזמן שהיא מתקררת מכינים את הסירופ
הכנת הסירופ:
- מבשלים את כל חמרי הסירופ יחד עד שהסירופ הופך להיות צמיגי. כלומר - אם נקח מעט בכפית ונטבול את האצבע.
- (זהירות זה חם....) ונצמיד לבוהן, האצבע תידבק לנו קלות לבוהן. זה הסימן שהסירופ מוכן.
- שופכים את הסירופ על העוגה כשהוא עדיין חם. לא להיבהל מ"ים" הסירופ שנוצר על פני העוגה, כמה דקות והכל נספג פנימה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|