מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קדרת עוף ותפוחי אדמהצילום: מנהל האתר

קדרת עוף ותפוחי אדמה

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: עוף בקדרה
פורסם בתאריך: 19.03.11

מתכון להכנת תבשיל קדרת עוף ותפוחי אדמה בתנור (או בסיר לבישול איטי). טעים במיוחד בליווי אורז לבן.

מרכיבים עיקריים: עוף, בהרט, תפוחי אדמה, פפריקה מתוקה, כורכום, שום, בצל, גזר.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1.5 ק"ג כרעיים עוף
8 תפוחי אדמה
2 פלפלים אדומים
2 בצלים גדולים
2 כפות תבלין בהרט
פלפל אנגלי גס
מעט מלח
2 כפות אבקת מרק עוף
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
1 ראש שום (לחתוך את הכיפה)
3 גזרים
מעט שמן זית
6-7 עלי דפנה

אופן הכנת המתכון

  1. לחתוך את כל הירקות בצורה גסה.
  2. לטגן את העופות במעט שמן זית, עד לצריבה יפה מכל הצדדים (כ-2 דקות מכל צד).
  3. להניח את העופות המטוגנים בצד.
  4. לקצוץ את הבצל בצורה גסה ולטגן אותו באותה המחבת בה טיגנו את העופות.
  5. להכניס לקדרה גדולה את העופות, הבצל המטוגן, התבלינים והירקות. למלא כחצי מהקדרה במים רותחים ולהכניס לתנור לחום גבוה של כ-220 מעלות צלזיוב, למשך כשעה וחצי.

מומלץ להגיש בליווי אורז לבן וחלה טרייה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il