מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ספגטי אליו אוליו ופטה

מאת: הדס, קטגוריה: מקרוני
פורסם בתאריך: 16.04.10

ספגטי מהיר להכנה בשום, שמן זית וגבינת פטה.

מרכיבים עיקריים: ספגטי, שום, גבינת פטה.

משך ההכנה: 10 דקות
מספר מנות: 2-3

מצרכים להכנת המתכון

חצי חבילת ספגטי
שמן זית בנדיבות- כרבע כוס לפחות
4-5 שיני שום
גבינת פטה קשה
שקדים פרוסים
בזיליקום (טרי או יבש)
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן.

בינתיים פורסים את השום לפרוסות דקיקות ומטגנים בשמן זית עד להזהבה קלה.

קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים לרוטב לטיגון זריז ולאחר מכן שופכים לתוכו את הספגטי.

מערבבים היטב ומוסיפים את השקדים הפרוסים, מלח ופלפל.

מחלקים לצלחות ובוזקים מעל קוביות גבינת פטה. מעטרים במעט שקדים פרוסים ועלה בזיליקום.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il