מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קציצות דגים מטוגנותצילום: מנהל האתר

קציצות דגים מטוגנות

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: קציצות דגים
פורסם בתאריך: 21.03.11

מתכון להכנת קציצות דגים מטוגנות, המכילות תפוח אדמה, פטרוזיליה וקישואים.

מרכיבים עיקריים: קישואים, דג הליבוט, פטרוזיליה, תפוחי אדמה, פירורי לחם, ביצה, כמון.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 25-35 קציצות

מצרכים להכנת המתכון

ק"ג וחצי פילה דג הליבוט
חצי כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
שמן זית או שמן בישול (לפי העדפה)
מעט מלח ים ופלפל גס
שתי כפות פירורי לחם
2 ביצים
2 כפיות של כמון
1 תפוח אדמה
1 קישוא

אופן הכנת המתכון

  1. לחתוך את הדג לקוביות קטנות (לוודא שאין עצמות).
  2. לבשל את תפוח האדמה במים, עד שמתרכך לגמרי (אפשר גם במיקרוגל).
  3. בקערה גדולה, להכניס את קוביות הדג, את התבלינים (מלח, פלפל, פטרוזיליה) והביצים.
  4. לגרד לקערה בפומפיה את תפוח האדמה המבושל ואת הקישוא (שאינו מבושל).
  5. לערבב היטב את התערובת.
  6. לחמם מעט שמן במחבת.
  7. להרטיב את הידיים ולהכין קציצות מהתערובת.
  8. לטגן כל קציצה כ-2 דקות מכל צד.

מומלץ להגיש בליווי יוגורט טרי וסלט ירוק.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il