|
עוף שמח בברנדי
מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: עוף על האש
פורסם בתאריך: 23.03.11
מתכון להכנת תבשיל עוף במרינדת יין וברנדי.
מרכיבים עיקריים: עוף, יין לבן, מחית תפוחים, ברנדי, וויסקי, בצל, בצל ירוק, רוטב סויה, שמן זית, שום, חרדל.
משך ההכנה: 90 דקות
מספר מנות: 4
מצרכים להכנת המתכון
עוף שלם - טרי, במשקל שני קילו לפחות 2 כוס/ות יין לבן יבש 1 בצל לבן - גדול וקצוץ 6-8 גרגרי פלפל שחור 4-5 גבעולי טימין 1 כף/ות רוטב סויה 1 כפית/ות מלח ים 2 כף/ות שמן זית
לרוטב: 30 גרם מחמאה או מרגרינה 3 בצל ירוק 2 שיני שום 0.25 כוס/ות ברנדי או וויסקי 1 כוס/ות מחית תפוחים 2 כפית/ות חרדל דיז'ון 0.25 כוס/ות שמנת או שמנת פרווה צמחית (למי שמעדיף כשר)
אופן הכנת המתכון
אופן ההכנה הוא פשוט, כל שתצטרכו הוא כלי קרמי, פיירקס או כל כלי שיכול להכנס לתנור.
- להניח את העוף בכלי שבחרתם.
- להוסיף את היין, בצל, פלפל שחור וטימין, לערבב ולעסות את העוף.
- לקרר למספר שעות או ללילה שלם (להפוך מדי פעם).
- לצלות בגריל ב-180-200 מעלות.
להכנת הרוטב:
- להמיס את המחמאה במחבת, להוסיף שום ובצל ירוק לשתי דקות.
- מוסיפים את שאר מרכיבים ומבשלים לשלוש דקות נוספות.
- מוסיפים את השמנת ומבשלים לשתי דקות נוספות.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|