מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סלט אבוקדו ותפוחי אדמה

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: סלטים
פורסם בתאריך: 23.03.11

מתכון סלט אבוקדו ותפוחי אדמה: סלט חורפי ומחמם, בשיא עונת האבוקדו,נישנושון או סלט מפנק בפחמימות.

מרכיבים עיקריים: אבוקדו, תפוחי אדמה, שמן זית, רוטב סויה, חרדל, מיץ לימון.

משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

0.5 קילו תפוח אדמה קלופים  ומבושלים
2 אבוקדו - גדולים
0.5 כוס/ות שמן זית
0.25 כוס/ות  רוטב סויה - (רבע כוס)
2 כפית/ות חרדל (רוטב) - דיז'ון גרגירים
1 כפית/ות סוכר חום
2 כפות מיץ לימון טרי
קורט נענע - קצוצה, או בזיליקום

אופן הכנת המתכון

סלט חורפי ומצויין בעיצומה של עונת האבוקדו, והדרישה הגוברת לפחמימות.

  • לקרר את תפוחי האדמה, לחתוך לפרוסות של חצי ס"מ ולפרוס את האבוקדו לפרוסות באותו גודל.
  • לשים את כל שאר המרכיבים בקערה או בשייקר ולערבב טוב.
  • לשפוך על האבוקדו ותפוחי האדמה ולקרר.

אופן הבישול של התפו"א:

לקלף, לשים בסיר מים על הגז, מוכן אחרי 10-15 דקות (רך, אבל לא מידיי. אפשר לבדוק עם קיסם או מזלג).

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il