מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קציצות תפוצילום: sweet dreams

קציצות תפו"א במילוי בשר

מאת: sweet dreams, קטגוריה: בשר טחון
פורסם בתאריך: 28.03.11

מתכון להכנת קציצות תפו"א במילוי בשר, בתיבול כוסברה ותבלין בהרט.

מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, ביצים, כוסברה, קמח, בהרט.

משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 13

מצרכים להכנת המתכון

6 תפו"א גדולים
350 גרם בשר בקר טחון
½ כוס מים
3 ביצים
מלח, פלפל
½ כפית בהרט
3 כפות כוסברה קצוצה דק
½ כוס קמח

אופן הכנת המתכון

  1. מבשלים את התפו"א, אחרי בישול מצננים, קולפים ומועכים למחית רכה וחלקה ללא גושים.
  2. שמים במחבת את הבשר הטחון עם מעט מים ומאדים עד שהבשר משנה את צבעו, מקררים.
  3. טורפים ביצה אחת, מערבבים עם הכוסברה והתבלינים, מוסיפים לבשר ומערבבים.
  4. מפזרים מעט קמח על כף היד, ומשטחים עליה כף גדושה ממחית התפו"א, מוסיפים כף ממלית הבשר, מכסים את הבשר בכף נוספת של מחית תפו"א ומהדקים היטב בידיים מקומחות.
  5. טורפים 2 ביצים, מתבלים בקורט מלח ומעט פלפל.
  6. טובלים את הקציצות בבלילת הביצה ומטגנים קלות משני הצדדים בשמן חצי עמוק.
  7. מסדרים את הקציצות בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד להזהבה.

 בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il