מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פלפל ממולא בניחוח אחרצילום: מהמטבח של מרים

פלפל ממולא בניחוח אחר

מאת: מהמטבח של מרים, קטגוריה: פלפלים ממולאים
פורסם בתאריך: 17.04.10

מתכון לפלפלים ממולאים מדהימים בטעמם. מתכון בטוח וקל להכנה.

מרכיבים עיקריים: פלפלים, בשר טחון, אורז.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 12

מצרכים להכנת המתכון

1 כוס אורז עגול, חצי קילו בשר טחון, 4 עלי סלרי, 2 לימונים, רבע כוס שמן, קרטון מיץ עגבניות, 12 פלפלים, מלח , פלפל שחור, כף מרק עוף, 1 בצל מגורד, פפריקה מתוקה ,
 

אופן הכנת המתכון

הכנת מילוי : לרוקן את הפלפלים ולהשאיר את החלק העליון לכיסוי .  להכניס כוס אורז במים רותחים למשך רבע שעה ולסנן. לגרד  את הבצל בפומפיה , לקצץ את עלי הסלרי ללא העלים, לכתוש 4-5 שיני שום.  לסחוט את הלימון. כעת יש לקחת קערה ולהכניס את חצי קילו הבשר טחון , את האורז המסונן, את הבצל, השום , הסלרי , רבע כוס שמן, את מיץ הלימון , חצי כוס ממיץ עגבניות , כף מלח ,פלפל שחור, פפריקה מתוקה מעט , כף מרק עוף  לערבב ולמלא כל פלפל עד שלושת רבעי מהפלפל ולכסות  עם החלק העליון של הפלפל . לנקב עם קיסם את הפלפל מלמטה  ולהכניס לסיר .

הכנת הרוטב : בקערה נפרדת יש להכניס את מיץ העגבניות , מעט מלח , מעט פלפל שחור,  לסחוט מיץ לימון ,מעט סוכר לא חובה  וחצי כוס מים. את הרוטב יש להכניס לסיר.

לבשל 10 דקות  בחום בינוני ואחר כך 25-30 דקות בחום נמוך . מידי פעם יש לשפוך מהרוטב על הפלפלים.

 

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il