מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת קרמשניט (נפוליון)צילום: sweet dreams

עוגת קרמשניט (נפוליון)

מאת: sweet dreams, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 28.03.11

מתכון להכנת עוגת קרמשניט (הידועה גם בתור עוגת נפוליון).

מרכיבים עיקריים: וניל, חמאה, ביצים, חלב, שמנת מתוקה, סוכר, קורנפלור, חומץ.

משך ההכנה: כשעתיים
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
500  גרם קמח
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן
15 מ"ל ( 1 כף) חומץ
7 גרם (1 כף) מלח
250 מ"ל (1 כוס) מים

לקיפולים:
300 גרם מחמאה
30 גרם (3 כפות) קמח - מכינים את הבצק יום לפני

לקרם פטיסייר:
500 מ"ל (2 כוסות) חלב
100 גרם (½ כוס) סוכר
1 מקל וניל חצוי לאורך
6 חלמונים
60 גרם (6 כפות) קורנפלור מנופה
50 גרם חמאה
250 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
30 גרם (2 כפות) סוכר 

אופן הכנת המתכון

לבצק:

  1. מערבבים בקערת מיקסר את כל חומרי הבצק ו-80% מהמים, לשים עד לקבלת בצק אחיד ובודקים את מצב הוספת הנוזלים.
  2. נותנים לבצק מנוחה 20 דקות.
  3. מכינים את תערובת הקיפולים - מערבבים עם וו לישה את המחמאה לקיפולים ו-3 כפות הקמח לתערובת חלקה.
  4. מניחים על ניילון נצמד ועוטפים, בעזרת מערוך יוצרים צורה של ריבוע ושמים במקרר.
  5. יוצרים כדור מהבצק, עושים על פני הבצק 4 חתכים ב-4 כיוונים (שהחתכים לא ייפגשו במרכז, שיהיה  מרווח ביניהם באמצע.
  6. לרדד לצורה של ריבוע ככה שיווצר מצב שמרכז הבצק יהיה עבה פי 3 מהקצוות.
  7. מניחים את ריבוע המחמאה של הקיפולים במרכז הבצק ועוטפים את המחמאה עם הבצק מכל הכיוונים.
  8. מרדדים למלבן בגודל 20*30 ומקפלים קיפול 3, מרדדים שוב למלבן ומקפלים קיפול 4.
  9. מקררים שעה.
  10. מוציאים מהמקרר, מסובבים את הבצק כך ששפתי הקיפול מקבילות אלינו.
  11. מרדדים שוב למלבן ומקפלים שוב קיפול 3 וקיפול 4 (הסבר בסוף המתכון).
  12. עוטפים את הבצק ומקררים ליממה.
  13. מחממים תנור ל-190-200 מעלות.
  14. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי כ-4 מ"מ.
  15. מניחים על נייר אפייה, מנקבים עם מזלג. מניחים על הבצק עוד נייר אפייה ותבנית נוספת (הבצק צריך להיות בין 2 ניירות אפייה ו-2 תבניות).
  16. מכניסים לתנור למשך כ-10-15 דקות.
  17. מוציאים מהתנור, מצננים ומחלקים ל-3 מלבנים שווים.

להכנת קרם פטיסייר:

  1. מרתיחים בסיר 450 מ"ל חלב, מקל וניל ו-100 גרם סוכר (50 מ"ל חלב שומרים בצד).
  2. בקערה נפרדת טורפים חלמונים, 50 מ"ל חלב והקורנפלור לתערובת חלקה. מעבירים למסננת להוצאת גושים.
  3. כשהחלב מגיע לסף רתיחה, מנמיכים את האש. מוזגים 3 כפות מהחלב החם לתערובת החלמונים, מערבבים. מוזגים את תערובת החלמונים אל תוך החלב בהדרגה ובאיטיות תוך כדי ערבוב עד שנוצר קרם סמיך.
  4. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית, מוסיפים את החמאה ומערבלים עד לצינון מלא (אם לא תקפידו על שלב הצינון במיקסר, הפטיסייר יקבל קרום ויהפוך לגושים).
  5. מקציפים שמנת מתוקה עם 30 גרם סוכר ועושים השוואת מרקמים: מקפלים 1/3 מהקצפת לפטיסייר ומחזירים הכל חזרה לקצפת ומקפלים שוב.

הרכבה:

  1. יוצקים קרם על מלבן בצק אחד, מניחים עליו מלבן נוסף.
  2. יוצקים שוב קרם ומניחים את המלבן האחרון.
  3. מעבירים למקפיא לכשעה וחצי על להתייצבות מלאה (כשהעוגה תהייה קרה ויציבה יהיה אפשר לחתוך את הקרמשניט בקלות).
  4. מוציאים מהמקפיא וחותכים.
  5. שומרים את העוגה במקרר בלבד!! שהייה ממושכת של העוגה במקפיא תהרוס את קרם הפטיסייר.

*** קיפול 3 - מקפלים 1/3 בצק ומעליו מקפלים את 1/3 הבצק הנותר.*** קיפול 4 - מקפלים את שני הרבעים החיצוניים אל קו האמצע, ומניחים חצי מהבצק על החצי השני (כמו ספר).

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il