מרכיבים עיקריים: תפוחים, קמח, אגוזים, קינמון.
2 כוסות קמח אוסם, 3 ביצים, שלושת רבעי כוס שמן, מעט אבקת אפייה, אחד ורבע כוסות סוכר, 1 כפית קינמון, 3 תפוחי עץ גרנד ( שנים וחצי כוסות ), 4 כפות יין אדום מתוק, חצי כוס אגוזי מלך.
לחתוך לקוביות את התפוחי עץ ולהשרות עם 4 כפות היין במשך רבע שעה. לקצוץ את האגוזים. להכניס לקערה את כל המרכיבים : הקמח, סוכר/סוכר חום, ביצים, תפוחי העץ שהושרו ביין, האגוזים, להוסיף את השמן, מעט אבקת אפייה כרבע כפית, כפית קינמון ולערבב היטב .
אפשרות שידרוג שילדים יאהבו: כוס שוקולד צ'יפס
לשמן תבנית מלבנית אפשר גם בחד פעמי 25/30 ולאפות בחם בינוני 175 מעלות למשך חצי שעה לבדוק שהקיסם יוצא יבש.