מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק בורשט - מרק כרוב אדוםצילום: sweet dreams

מרק בורשט - מרק כרוב אדום

מאת: sweet dreams, קטגוריה: אוכל קווקזי
פורסם בתאריך: 01.04.11

מתכון להכנת מרק בורשט, מרק כרוב אדום בסגנון קווקזי.

מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, כרוב לבן, בצל, שמיר, כוסברה, רסק עגבניות, עוף.

משך ההכנה: שעה - שעה וחצי
מספר מנות: מתכון ל-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 עוף שלם חתוך ושטוף
½ כרוב
3 תפו"א
בצל גדול אחד
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כוס כוסברה קצוצה
½ כוס שמיר קצוץ
3 כפות גדושות רסק עגבניות
כף מלח
כפית פלפל שחור

אופן הכנת המתכון



  1. מרתיחים 5 ליטר מים בסיר, כשהמים מבעבעים מוסיפים את כף המלח וכפית הפלפל ומכניסים פנימה את העוף החתוך.


  2. חותכים את הכרוב דק, קולפים את התפו"א וחותכים אותם לרבעים.


  3. עם כף מוציאים מהסיר את הקצף שנוצר על פני המים ומכניסים פנימה את הכרוב והתפו"א שחתכנו ומנמיכים מעט את האש.


  4. קוצצים את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד להזהבה, אחרי הזהבה מוסיפים את רסק העגבניות, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר וחצי כוס מים.  מערבבים היטב.


  5. בודקים אם יש עוד קצף על פני המים בסיר ומוציאים אותו שוב עם כף.


  6. מכניסים פנימה את תערובת הבצל.


  7. נותנים למרק להתבשל עוד כ- 20 דקות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il