מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

כרוב ממולא - יאפרקסצילום: סבתא רינה

כרוב ממולא - יאפרקס

מאת: סבתא רינה, קטגוריה: כרוב ממולא
פורסם בתאריך: 17.04.10

עלי כרוב ממולאים באורז, מגולגלים לגלילים קטנים.

מרכיבים עיקריים: כרוב.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 8-10 נפשות

מצרכים להכנת המתכון


כרוב לבן (בינוני)
אורז
עגבניה אחת
מלח
פלפל
שמן זית (או חמניות)
לימון
פטרוזיליה
כורכום
כף אבקת מרק עוף

אופן הכנת המתכון

למילוי:

  1. שוטפים את האורז.
  2. קוצצים את העגבניה לריבועים.
  3. מערבבים את העגבניה עם האורז. מוסיפים כף שמן, מלח ופלפל (לפי הטעם).
  4. מוסיפים חצי כפית כורכום, כף מיץ לימון (טרי או משומר) וחופן עלי פטרוזיליה קצוצים.

הכנת עלי הכרוב:

  1. לחתוך עם סכין את ראש הכרוב ובצע חיתוכים בחלק העליון של הכרוב כך שיתחלק לארבע.
  2. לאחר מכן, יש לשים את הכרוב בשקית נליון (לא סגורה) ולהכניסה למיקוגל ל-2 דקות.
  3. להוציא מהמיקרוגל את הכרוב ולהפריד את העלים החיצוניים שהתרככו (את העלים אפשר לשים בצד).
  4. לחזור על שלב 2 עד שכל העלים של הכרוב מתרככים.
  5. אחרי שכל העלים של הכרוב רכים ומבושלים, נכין אותם למילוי: יש לחתוך כל עלה לאורכו ולהוציא ממנו את "חוט השדרה" הקשה שבאמצע העלה.
  6. לחמם בסיר גדול מים עם כף מלח בישול.
  7. כשהמים רותחים, להכניס את העלים של הכרוב למים (7-8 בכל פעם), עד שהם רכים (לוקח כ-2 דקות).

מילוי עלי הכרוב:

  1. ממלאים את עלי הכרוב במילוי שהכנו בצורה שהאורז לא יברח (לגלגל ולהדק חזק את הכרוב הממולא).
  2. את העלים הממולאים יש להניח בסיר בצורה צפופה אחד לשני, שכבה על גבי שכבה.
  3. לכסות את הסיר עם עלי הכרוב הממולאים במים.
  4. להוסיף כף אבקת מרק עוף, שתי כפות שמן ושתי כפות לימון וקצת מלח.
  5. לבשל על אש גבוהה עד שרותח.
  6. לאחר הרתיחה, להנמיך לאש נמוכה למשך כשעה וחצי.

בתיאבון, חזק וטחון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il