|
צילום: סבתא רינה
כרוב ממולא - יאפרקס
מאת: סבתא רינה, קטגוריה: כרוב ממולא
פורסם בתאריך: 17.04.10
עלי כרוב ממולאים באורז, מגולגלים לגלילים קטנים.
מרכיבים עיקריים: כרוב.
משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: 8-10 נפשות
מצרכים להכנת המתכון
כרוב לבן (בינוני) אורז עגבניה אחת מלח פלפל שמן זית (או חמניות) לימון פטרוזיליה כורכום כף אבקת מרק עוף
אופן הכנת המתכון
למילוי:
- שוטפים את האורז.
- קוצצים את העגבניה לריבועים.
- מערבבים את העגבניה עם האורז. מוסיפים כף שמן, מלח ופלפל (לפי הטעם).
- מוסיפים חצי כפית כורכום, כף מיץ לימון (טרי או משומר) וחופן עלי פטרוזיליה קצוצים.
הכנת עלי הכרוב:
- לחתוך עם סכין את ראש הכרוב ובצע חיתוכים בחלק העליון של הכרוב כך שיתחלק לארבע.
- לאחר מכן, יש לשים את הכרוב בשקית נליון (לא סגורה) ולהכניסה למיקוגל ל-2 דקות.
- להוציא מהמיקרוגל את הכרוב ולהפריד את העלים החיצוניים שהתרככו (את העלים אפשר לשים בצד).
- לחזור על שלב 2 עד שכל העלים של הכרוב מתרככים.
- אחרי שכל העלים של הכרוב רכים ומבושלים, נכין אותם למילוי: יש לחתוך כל עלה לאורכו ולהוציא ממנו את "חוט השדרה" הקשה שבאמצע העלה.
- לחמם בסיר גדול מים עם כף מלח בישול.
- כשהמים רותחים, להכניס את העלים של הכרוב למים (7-8 בכל פעם), עד שהם רכים (לוקח כ-2 דקות).
מילוי עלי הכרוב:
- ממלאים את עלי הכרוב במילוי שהכנו בצורה שהאורז לא יברח (לגלגל ולהדק חזק את הכרוב הממולא).
- את העלים הממולאים יש להניח בסיר בצורה צפופה אחד לשני, שכבה על גבי שכבה.
- לכסות את הסיר עם עלי הכרוב הממולאים במים.
- להוסיף כף אבקת מרק עוף, שתי כפות שמן ושתי כפות לימון וקצת מלח.
- לבשל על אש גבוהה עד שרותח.
- לאחר הרתיחה, להנמיך לאש נמוכה למשך כשעה וחצי.
בתיאבון, חזק וטחון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|