מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

רצועות צ'אכ מוקפצות עם ירקות קשיו ובצל ירוקצילום: דניאל לילה

רצועות צ'אכ מוקפצות עם ירקות קשיו ובצל ירוק

מאת: אדום אדום, קטגוריה: אוכל אסייתי
פורסם בתאריך: 08.04.11

רצועות צ'אכ מוקפצות עם ירקות קשיו ובצל ירוק. מנה רעננה עם נתחוניי בקר בניחוח אסייתי להכנה מהירה וקל.

מרכיבים עיקריים: דבש, שום, חומץ אורז, רוטב סויה, בזיליקום, אגוזי קשיו, אספרגוס, בצל סגול, גזר, קורנפלור.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 4 סועדים

מצרכים להכנת המתכון

½ ק"ג צ'אכ עגל טרי חתוך לרצועות דקיקות
2 כפות קורנפלור לקימוח הנתחונים
גזר גדול קלוף חתוך לגפרורים
זוקיני חתוך לגפרורים
צרור בצל ירוק שטוף החלק הלבן חתוך לקטעים של 3 ס"מ לבן בנפרד והירוק לרצועות אלכסוניות
100 גר קשיו קצוץ גס
2 חופני נבטי שעועית
½ בצל סגול חתוך לרצועות
אופציונאלי -  10 ענפי אספרגוס חתוכים ל- 3
6 עלי בזיליקום
1/3 כוס שמן צמחי

לרוטב:
4 כפות מים
4 כפות סויה
כף חומץ (חומץ אורז הכי טוב)
2.5 כפות שבבי קוקוס
כפית ג'ינג'ר קלוף ומגורר
שן שום קצוצה
3 כפיות דבש
½ כפית מלח פלפל צ'ילי קצוץ

אופן הכנת המתכון

  1. מקמחים את רצועות הבשר. מעבירים למסננת ומנערים היטב להסרת הקקורנפלור המיותר.
  2. מחממים ווק לחום גבוה מאד, מוסיפים שמן ומחממים שנית עד שהשמן מעשן.
  3. מטגנים את הבשר ב 2 חלקים כ 30 שניות בכל פעם, מסננים ומוציאים לכלי נפרד. שומרים חם.
  4. מוסיפים לווק בצל ירוק חלק לבן בלבד ומקפיצים כ 1 דקה.
  5. מוסיפים גזר, זוקיני, מחצית מכמות הקשיו ומקפיצים כדקה נוספת.
  6. מוסיפים נבטים ועלי בזיל  מקפיצים מעט לפיזור אחיד ומשיבים את הבשר לווק.
  7. מוזגים מעל את הרוטב ומערבבים היטב כ 1/2 דקה מתחתית הווק כלפי מעלה לקבלת פיזור אחיד של כל המרכיבים.
  8. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הקשיו והבצל הירוק ומגישים.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il