מרכיבים עיקריים: אורז מלא, עדשים ירוקות, בצל.
משרים את העדשים במים 3 שעות לפחות. בקערה נפרדת משרים את האורז המלא לפחות לשעה אחת.
לאחר ההשרייה מסננים את העדשים ומעבירים לסיר, מכסים במים, מתבלים במעט מלח ומביאים להרתחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתרככות לדרגה שניתן לנגוס בהן. זה אמור לקחת בסביבות הרבע שעה. מסננים את העדשים ומניחים בצד.
בסיר גדול מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שהם כבר חרוכים אך לא שרופים לגמרי. מוציאים חצי (או מעט יותר) מכמות הבצל המטוגן ומניחים בצד.
מסננים את האורז המושרה ומטגנים אותו כשתי דקות עם הבצל המטוגן שנותר בסיר. מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב. מוסיפים 3 כוסות מים. המים אמורים לכסות את האורז והעדשים ולעבור אותם מעט. מתבלים בהרבה מלח, פלפל וכמון לפי הטעם (לדעתי רבע כפית מספיקה בהחלט אבל מי שאוהב תיבול חזק יכול לשים עוד). מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מבשלים כעשרים דקות עד לספיגת כל המים. אם יש צורך, אפשר לשפר טעמים עם מלח, פלפל ועוד כמון.
להגשה: מפזרים בנדיבות על כל מנה את הבצל המטוגן שהכנתם מבעוד מועד. מומלץ להגיש עם יוגורט.
בתיאבון