מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פטיפור שקדים ושוקולדצילום: אסף אביטל

פטיפור שקדים ושוקולד

מאת: מעיין נדיר, קטגוריה: עוגיות שוקולד
פורסם בתאריך: 08.04.11

מתכון להכנת עוגיות פטיפור שקדים ושוקולד (עוגיות שוקולד סנדוויץ') להכנה במעבדי המזון של מורפי ריצ'רדס.

מרכיבים עיקריים: ביצים, סוכר, שוקולד מריר, שמנת מתוקה.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: כ-20 עוגיות

מצרכים להכנת המתכון

חומרים להכנת הפטיפור:
3 חלבונים
50 גרם סוכר
40 גרם אבקת שקדים חומרים להכנת גנאש השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה
20 מ"ל ליקר או אלכוהול אחר שאוהבים.

אופן הכנת המתכון

  1. מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
  2. מקציפים בעזרת מעבד המזון של מורפי ריצ'רדס את החלבונים והסוכר בעזרת דיסקית ההקצפה עד לקבלת קצף יציב.
  3. מקפלים פנימה את אבקת השקדים.
  4. מעבירים לשק זילוף ומזלפים עוגיות קטנות על גבי נייר אפיה משומן. ניתן גם ליצור תלוליות קטנות בעזרת כפית משומנת.
  5. אופים במשך שעה וחצי – שעתיים עד להזהבה והתייצבות.

הכנת הגנאש:

  1. מרתיחים בקלחת את השמנת המתוקה.
  2. שוברים בקערה את השוקולד המריר ושופכים עליו את השמנת הרותחת.
  3. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את האלכוהול.
  4. מקררים עד לקבלת תערובת יציבה אך לא קשה מדי.
  5. בעזרת כפית שמים על מחצית מכמות העוגיות מעט מגנאש השוקולד וסוגרים בעזרת עוגייה נוספת.
  6. שומרים במיכל אטום.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il