|
צילום: אסף אביטל
פטיפור שקדים ושוקולד
מאת: מעיין נדיר, קטגוריה: עוגיות שוקולד
פורסם בתאריך: 08.04.11
מתכון להכנת עוגיות פטיפור שקדים ושוקולד (עוגיות שוקולד סנדוויץ') להכנה במעבדי המזון של מורפי ריצ'רדס.
מרכיבים עיקריים: ביצים, סוכר, שוקולד מריר, שמנת מתוקה.
משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות: כ-20 עוגיות
מצרכים להכנת המתכון
חומרים להכנת הפטיפור: 3 חלבונים 50 גרם סוכר 40 גרם אבקת שקדים
חומרים להכנת גנאש השוקולד: 200 גרם שוקולד מריר 150 מ"ל שמנת מתוקה 20 מ"ל ליקר או אלכוהול אחר שאוהבים.
אופן הכנת המתכון
- מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
- מקציפים בעזרת מעבד המזון של מורפי ריצ'רדס את החלבונים והסוכר בעזרת דיסקית ההקצפה עד לקבלת קצף יציב.
- מקפלים פנימה את אבקת השקדים.
- מעבירים לשק זילוף ומזלפים עוגיות קטנות על גבי נייר אפיה משומן. ניתן גם ליצור תלוליות קטנות בעזרת כפית משומנת.
- אופים במשך שעה וחצי – שעתיים עד להזהבה והתייצבות.
הכנת הגנאש:
- מרתיחים בקלחת את השמנת המתוקה.
- שוברים בקערה את השוקולד המריר ושופכים עליו את השמנת הרותחת.
- מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים את האלכוהול.
- מקררים עד לקבלת תערובת יציבה אך לא קשה מדי.
- בעזרת כפית שמים על מחצית מכמות העוגיות מעט מגנאש השוקולד וסוגרים בעזרת עוגייה נוספת.
- שומרים במיכל אטום.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|