מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קועוד רוטב עגבניות וביצהצילום: בועז לביא

קועוד רוטב עגבניות וביצה

מאת: מאפיית אבולעפיה, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 15.04.11

מתכון להכנת קועוד רוטב עגבניות וביצה, מאת סעיד אבולעפיה ממאפיית אבולעפיה תל אביב.

מרכיבים עיקריים: סוכר, ביצים, שמן זית, קמח, כמון, שום, פפריקה מתוקה, בצל, פפריקה חריפה.

משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות:

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
1 ק"ג קמח
40 גרם סוכר
20 גרם מלח
40 גרם שמן זית
3 כוסות מים
50 גרם שמרים טריים או 18 גרם שמרים יבשים

לרוטב עגבניות:
4 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בצל
2 שיני שום
1כפית כמון
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
קמצוץ מלח,פלפל
2 כפות שמן

אופן הכנת המתכון

להכנת רוטב העגבניות:

  • מחממים שמן בישול בסיר.
  • מטגנים שום ובצל.
  • מוספים את התבלינים ואת העגבניות ומבשלים כשעה.

להכנת הבצק:

  • ממיסים את השמרים במים פושרים עם כפית סוכר בכוס זכוכית במשך כ-5 דקות (הערה: בדרך כלל נהוג להשתמש ב-50 גרם שמרים טריים או 18 גרם שמרים יבשים עבור 1 ק"ג קמח).
  • את הקמח הסוכר והמים לשים יחד במיקסר.
  • מוסיפים את השמרים ולשים עוד כדקה, אחר כך מוסיפים את שמן ובסוף את המלח.
  • לשים כ-15 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש, מעבירים לקערה ונותנים לתפוח כ-1 שעה מכוסה בניילון ניצמד.
  • אחרי שעה, לחלק לכדורים של 170 גרם ומתפיחים עוד כחצי שעה.
  • מרדדים את הכדור לגודל 12 ס"מ מקפלים את הקצוות הכדור פנימה 2 ס"מ למרכז הכדור.
  • שמים רוטב עגבניות ושוברים ביצה במרכז.
  • אופים בתנור על 180 מעלות כ-15-20 דקות.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il