|
צילום: בועז לביא
קועוד רוטב עגבניות וביצה
מאת: מאפיית אבולעפיה, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 15.04.11
מתכון להכנת קועוד רוטב עגבניות וביצה, מאת סעיד אבולעפיה ממאפיית אבולעפיה תל אביב.
מרכיבים עיקריים: סוכר, ביצים, שמן זית, קמח, כמון, שום, פפריקה מתוקה, בצל, פפריקה חריפה.
משך ההכנה: שעה וחצי
מספר מנות:
מצרכים להכנת המתכון
לבצק: 1 ק"ג קמח 40 גרם סוכר 20 גרם מלח 40 גרם שמן זית 3 כוסות מים 50 גרם שמרים טריים או 18 גרם שמרים יבשים
לרוטב עגבניות: 4 עגבניות חתוכות לקוביות 1 בצל 2 שיני שום 1כפית כמון 1 כף פפריקה מתוקה 1 כפית פפריקה חריפה קמצוץ מלח,פלפל 2 כפות שמן
אופן הכנת המתכון
להכנת רוטב העגבניות:
- מחממים שמן בישול בסיר.
- מטגנים שום ובצל.
- מוספים את התבלינים ואת העגבניות ומבשלים כשעה.
להכנת הבצק:
- ממיסים את השמרים במים פושרים עם כפית סוכר בכוס זכוכית במשך כ-5 דקות (הערה: בדרך כלל נהוג להשתמש ב-50 גרם שמרים טריים או 18 גרם שמרים יבשים עבור 1 ק"ג קמח).
- את הקמח הסוכר והמים לשים יחד במיקסר.
- מוסיפים את השמרים ולשים עוד כדקה, אחר כך מוסיפים את שמן ובסוף את המלח.
- לשים כ-15 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש, מעבירים לקערה ונותנים לתפוח כ-1 שעה מכוסה בניילון ניצמד.
- אחרי שעה, לחלק לכדורים של 170 גרם ומתפיחים עוד כחצי שעה.
- מרדדים את הכדור לגודל 12 ס"מ מקפלים את הקצוות הכדור פנימה 2 ס"מ למרכז הכדור.
- שמים רוטב עגבניות ושוברים ביצה במרכז.
- אופים בתנור על 180 מעלות כ-15-20 דקות.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|