|
עוגת שוקולד משמרים
מאת: מאיה, קטגוריה: עוגת שמרים
פורסם בתאריך: 19.04.11
מתכון משפחתי להכנת עוגת שמרים עם מילוי שוקולד טעים במיוחד.
מרכיבים עיקריים: סוכר, חמאה, שמרים, קקאו.
משך ההכנה: שלושת רבעי שעה
מספר מנות: 2 עוגות
מצרכים להכנת המתכון
לבצק: 1 ק"ג קמח 200 גרם חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות 50 גרם שמרים טריים 4 ביצים חצי כפית מלח 3/4 כוס סוכר 1 וחצי כוס מים פושרים
למילוי: 200 גרם חמאה רכה / מרגרינה 3\1 1 כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל 3 כפות קקאו גדושות
לסירופ: חצי כוס מים חצי כוס סוכר
אופן הכנת המתכון
- יש לפורר את השמרים באמצעות חצי כוס מים פושרים, אם כף מהסוכר. לערבב ולהמתין כ-10 דקות.
- לערבב את הקמח עם הסוכר והמלח.
- כעת יש ליצור גומה במרכז הקמח, להוסיף את הביצים, השמרים, החמאה והמים וללוש עד לקבלת בצק.
- אם הבצק קצת דביק ונדבק לידיים - זה בסדר. לאחר התפיחה, יהיה קל יותר לעבוד עם הבצק.
- להניח את הבצק בקערה, לכסות אותה בניילון נצמד ולהניח להתפחה למשך כשעה.
להכנת המילוי:
- להמיס את החמאה ולערבב עם הקקאו, הווניל והסוכר.
- לחמם תנור לחום של כ-180 מעלות צלזיוס.
- לחלק את הבצק ל-6 חתיכות שוות (2 עוגות) או 3 חלקים (עוגה אחת גדולה).
- לרדד כל אחת מהחתיכות, הכי דק שאפשר. למרוח במילוי ולגלגל לרולדה.
- באמצעות סכין, לחרוץ את הרולדה לעומק של כסנטימטר 1 לאורכה.
- לקלוע מכל 3 רולדות צמה, ולהקפיד שהצד החתוך יהיה כלפי מעלה.
- להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה לתפיחה של כעשר דקות לכל היותר.
- להכניס לתנור ולאפות למשך כ-25 עד 30 דקות.
להכנת סירופ הסוכר:
- להרתיח את המים והסוכר עד שכל הסוכר נמס.
- להניח את הסירופ בצד כדי שיצטנן.
- להוציא את העוגה החמה מהתנור ולהבריש בנדיבות עם הסירופ.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|