מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת שוקולד משמרים

מאת: מאיה, קטגוריה: עוגת שמרים
פורסם בתאריך: 19.04.11

מתכון משפחתי להכנת עוגת שמרים עם מילוי שוקולד טעים במיוחד.

מרכיבים עיקריים: סוכר, חמאה, שמרים, קקאו.

משך ההכנה: שלושת רבעי שעה
מספר מנות: 2 עוגות

מצרכים להכנת המתכון

לבצק:
1 ק"ג קמח
200 גרם חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
50 גרם שמרים טריים
4 ביצים
חצי כפית מלח
3/4 כוס סוכר
1 וחצי כוס מים פושרים

למילוי:
200 גרם חמאה רכה / מרגרינה
3\1 1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות קקאו גדושות

לסירופ:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר

אופן הכנת המתכון

  • יש לפורר את השמרים באמצעות חצי כוס מים פושרים, אם כף מהסוכר. לערבב ולהמתין כ-10 דקות.
  • לערבב את הקמח עם הסוכר והמלח.
  • כעת יש ליצור גומה במרכז הקמח, להוסיף את הביצים, השמרים, החמאה והמים וללוש עד לקבלת בצק.
  • אם הבצק קצת דביק ונדבק לידיים - זה בסדר. לאחר התפיחה, יהיה קל יותר לעבוד עם הבצק.
  • להניח את הבצק בקערה, לכסות אותה בניילון נצמד ולהניח להתפחה למשך כשעה.

להכנת המילוי:

  • להמיס את החמאה ולערבב עם הקקאו, הווניל והסוכר.
  • לחמם תנור לחום של כ-180 מעלות צלזיוס.
  • לחלק את הבצק ל-6 חתיכות שוות (2 עוגות) או 3 חלקים (עוגה אחת גדולה).
  • לרדד כל אחת מהחתיכות, הכי דק שאפשר. למרוח במילוי ולגלגל לרולדה.
  • באמצעות סכין, לחרוץ את הרולדה לעומק של כסנטימטר 1 לאורכה.
  • לקלוע מכל 3 רולדות צמה, ולהקפיד שהצד החתוך יהיה כלפי מעלה.
  • להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה לתפיחה של כעשר דקות לכל היותר.
  • להכניס לתנור ולאפות למשך כ-25 עד 30 דקות.

להכנת סירופ הסוכר:

  • להרתיח את המים והסוכר עד שכל הסוכר נמס.
  • להניח את הסירופ בצד כדי שיצטנן.
  • להוציא את העוגה החמה מהתנור ולהבריש בנדיבות עם הסירופ.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il