צילום: דן פרץ
מרק ירקות מוזהב
מאת: yaffapr, קטגוריה: מרק ירקות
פורסם בתאריך: 20.04.11
מתכון להכנת מרק ירקות מוזהב ועשיר במיוחד. המתכון פשוט להכנה, ופורסם באתר באדיבות סוגת.
מרכיבים עיקריים: שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, גזר, בצל, סלרי, שום, שמן זית, אורז, תפוחי אדמה.
משך ההכנה:
מספר מנות: 6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 שקית תערובת אורז, שיבולת שועל ועדשים – "מהשדה לשולחן 10 דקות"
8 כוסות מים רותחים (2 ליטר)
1 תפוח אדמה גדול, לא מקולף
2 גזרים בינוניים, מקולפים
2 בצלים בינוניים, מקולפים
2 גבעולי סלרי אמריקאי
1 כפית מכל אחד: כורכום, אבקת כוסברה, כמון
1-2 שיני שום גדולות מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות שמן זית כתית מעולה (לא הכרחי)
½ כוס תערובת פטרוזיליה ושמיר או כוסברה
אופן הכנת המתכון
- מבשלים את תוכן השקית עם עלי הדפנה במים רותחים 10 דקות, בסיר מכוסה חלקית- בהתאם להוראות יצרן .
- (בינתיים) חותכים את כל הירקות לחתיכות גסות וטוחנים גם עם השום במעבד מזון (אין לטחון לגמרי).
- מוסיפים לסיר ביחד עם התבלינים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים בסיר מכוסה חלקית כ-30 דקות.
- ניתן להוסיף עוד כוס מים רותחים אם רוצים מרק יותר דליל. בוחשים מדי פעם ומורידים קצף למעלה אם יש.
- טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. (אפשר גם להוסיף כף או שתיים שמן זית להעשרת הטעם).
טיפ: ניתן לפזר למעלה תערובת עשבי התיבול. מכסים ומעמידים בצד 5 דקות לפני ההגשה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il