מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק ירקות מוזהבצילום: דן פרץ

מרק ירקות מוזהב

מאת: yaffapr, קטגוריה: מרק ירקות
פורסם בתאריך: 20.04.11

מתכון להכנת מרק ירקות מוזהב ועשיר במיוחד. המתכון פשוט להכנה, ופורסם באתר באדיבות סוגת.

מרכיבים עיקריים: שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, גזר, בצל, סלרי, שום, שמן זית, אורז, תפוחי אדמה.

משך ההכנה:
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 שקית תערובת אורז, שיבולת שועל ועדשים – "מהשדה לשולחן 10 דקות"
8 כוסות מים רותחים (2 ליטר)
1 תפוח אדמה גדול, לא מקולף
2 גזרים בינוניים, מקולפים
2 בצלים בינוניים, מקולפים
2 גבעולי סלרי אמריקאי
1 כפית מכל אחד: כורכום, אבקת כוסברה, כמון
1-2 שיני שום גדולות מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות שמן זית כתית מעולה (לא הכרחי)
½ כוס תערובת פטרוזיליה ושמיר או כוסברה

אופן הכנת המתכון

  1. מבשלים את תוכן השקית עם עלי הדפנה במים רותחים 10 דקות, בסיר מכוסה חלקית- בהתאם להוראות יצרן .
  2. (בינתיים) חותכים את כל הירקות לחתיכות גסות וטוחנים גם עם השום במעבד מזון (אין לטחון לגמרי).
  3. מוסיפים לסיר ביחד עם התבלינים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים בסיר מכוסה חלקית כ-30 דקות.
  4. ניתן להוסיף עוד כוס מים רותחים אם רוצים מרק יותר דליל. בוחשים מדי פעם ומורידים קצף למעלה אם יש.
  5. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. (אפשר גם להוסיף כף או שתיים שמן זית להעשרת הטעם).

טיפ: ניתן לפזר למעלה תערובת עשבי התיבול. מכסים ומעמידים בצד 5 דקות לפני ההגשה.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il