מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

איך להכין חמין מושלם (צ'ולנט)צילום: לירון ליבסקינד

איך להכין חמין מושלם (צ'ולנט)

מאת: לירון ליבסקינד, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 25.04.11

מעולם לא הכנתי חמין (צ'ולנט) קודם לכן, אולם מרגע שהוחלט כי אני מארח ביום שבת חורפית 6 אנשים - לא מצאתי משהו יותר טוב מאשר חמין.

מרכיבים עיקריים: דבש, ביצים, תפוחי אדמה, ערמונים, עצמות מח, גריסים, גרגרי חומוס, שומן אווז, חיטה, שמיר, סוכר חום, בהרט.

משך ההכנה: 14 שעות
מספר מנות: סיר של 9 ליטר (מאוד קריטי נפח הסיר)

מצרכים להכנת המתכון

500 גרם חיטה יבשה מושרית במים 12 שעות – בתוך שקית בד/קוקי
500 גרם שעועית לבנה – מושרית במים 12 שעות (מומלץ להביא לרתיחה ולהחליף למים קרים פעמיים- הדבר מוריד את הגזים הנלווים כמעט לחלוטין) - בתוך שקית בד/קוקי
500 גרם חומוס – מושרה במים 12 שעות (מומלץ להביא לרתיחה ולהחליף למים קרים פעמיים- הדבר מוריד את הגזים הנלווים כמעט לחלוטין) - בתוך שקית בד/קוקי
500 גרם גריסי פנינה – מושרים במים 12 שעות, בתוך שקית בד/קוקי
100 גרם שומן אווז
4 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות
4 עצמות מח
800 גרם בשר לחמין
שלוש כפיות תבלין בהרט
20 גרגירי פלפל שחור
כף סוכר חום
כף דבש
10 תפו"א קטנים שלמים מקולפים
6 ביצים
ערמונים (כשתי שקיות ואקום ואם רוצים עוד מוזמנים)
כוס מים רותחים
חצי צרור שמיר טרי

אופן הכנת המתכון

מעולם לא הכנתי חמין קודם לכן, אולם מרגע שהוחלט כי אני מארח ביום שבת חורפית 6 אנשים - לא מצאתי משהו יותר טוב מאשר חמין. נדרשתי רבות ועמוקות קראתי כמה עשרות שונות של מתכונים (ובאמת שאני לא מגזים) ולבסוף עשיתי חמין משלי. התוצאה אגב לא השאירה מקום רב לספקות - גרגר חיטה אחד לא נשאר.

אופן ההכנה:

  • ממיסים חצי מכמות שומן האווז ומטגנים את הבשר קלות עד סגירה שלו - ומוציאים הצידה.
  • מטגנים מעט את עצמות המח מכל הצדדים - מוציאים הצידה.
  • ממיסים את יתרת שומן האווז מוסיפים את הבצל, כף סוכר חום ומביאים את הבצל לכדי הזהבה חומה - מוציאים החוצה לצלחת נפרדת.
  • בסיר החמין מתחילים לסדר בשכבות: עצמות מח ובשר, מעל לכך מניחים את הבצל המטוגן, מעל הבצל מניחים את הקטניות בתוך שקיות הבד (כל שקית מכילה קטניות שונות) מעליהם מניחים את תפוחי האדמה, הביצים והערמונים, לאחר מכן מוסיפים לסיר כוס יין לבן, שלוש כוסות מים רותחים שבכל אחת מהן יש כפית בהרט, מעט מלח, מעט גרירים פלפל שחור, וכוס מים רותחים עם דבש. במידה וחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים עד לכיסוי מחל של הסיר. מעל מניחים את חצי צרור השמיר.
  • מכניסים לתנור בטמפרטורה של 130 מעלות - ל-14 שעות.
  • אחרי שבע שעות מומלץ לפתוח את התנור ולהוסיף רק מים רותחים בשנית.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il