מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פסטה ברוטב פטריות, שום ויין לבןצילום: מנהל האתר

פסטה ברוטב פטריות, שום ויין לבן

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: פסטות
פורסם בתאריך: 25.04.11

מתכון טעים במיוחד להכנת תבשיל פסטה עם רוטב פטריות, שום, בצל, אורגנו, בזיליקום ויין לבן.

מרכיבים עיקריים: יין לבן, פסטה, אורגנו, בזיליקום, שום, בצל, פטריות שמפיניון.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

500 גרם פסטה מהסוג שאוהבים (עדיף פפרדלה או קונכיות)
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום פרוסות
2 כוסות יין לבן חצי יבש
חופן עלי בזיליקום קצוצים
2 כפות אורגנו (יבש או טרי)
מעט מלח ופלפל שחור גס
2 סלסלות פטריות שמפיניון פרוסות
1 פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות

אופן הכנת המתכון

  • לבשל את הפסטה לפי הוראיות היצרן.
  • במחבת גדולה, לטגן בשמן זית את הבצל עד להזהבה.
  • להוסיף את השום הפרוס ולערבב.
  • להוסיף את הקוביות של הפלפל האדום ולערבב שוב.
  • להוסיף את 2 כוסות היין ולבשל על אש גבוהה במשך כ-10 דקות עד להצטמצמות של הרוטב.
  • לאחר מכן, להוסיף את הפטריות שמפיניון, הבזיליקום, האורגנו, המלח והפלפל. לערבב.
  • לטעום מהרוטב עם הפטריות ולתקן תיבול במידת הצורך.
  • כשהפסטה מוכנה, לסנן אותה היטב במים ולערבב עם הרוטב בסיר חדש.

טיפ: מומלץ להגיש עם כוס יין לבן בצד ומעט גבינת פרמז'ן מלמעלה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il