מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

תבשיל בשר גולש (צלי כתף) עם עגבניות שרי ויין אדוםצילום: לירון ליבסקינד

תבשיל בשר גולש (צלי כתף) עם עגבניות שרי ויין אדום

מאת: לירון ליבסקינד, קטגוריה: תבשיל בשר
פורסם בתאריך: 30.04.11

מתכון לתבשיל בשר גולש או צלי כתף עם עגבניות שרי, תפוחי אדמה, גזר, סלרי ורוטב יין אדום.

מרכיבים עיקריים: צלי כתף, תפוחי אדמה, גזר, בצל, סלרי, יין אדום, פפריקה מתוקה.

משך ההכנה: שעתיים
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

נתח בשר כתף בקר (מספר 5) או בשר גולש
רבע כוס שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים
2 כוסות יין אדום יבש
2 כוסות מים פושרים
כף פפריקה מתוקה
3 גזרים
מספר גבעולי סלרי
4 תפוחי אדמה
מלח
פלפל שחור גרוס
סלסלת עגבניות שרי (כ-20 עגבניות)
צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה גס

אופן הכנת המתכון

  • להוציא את הבשר מהמקרר ולהפשירו לחלוטין.
  • לחמם כרבע כוס שמן זית בסיר גדול ורחב ולטגן את הבשר עד לסגירה מכל הצדדים. לאחר מכן, להוציא את הבשר ולהניחו בצד.
  • באותו הסיר, לטגן את הבצל הקצוץ כ-2 דקות.
  • להוסיף בחזרה את הבשר, עם 2 כוסות יין אדום, 2 כוסות מים פושרים, כף פפריקה מתוקה. לערבב היטב ולהביא לרתיחה.
  • להנמיך את האש ולבשל במשך כשעה על אש נמוכה.
  • לאחר כשעה, להוסיף לתבשיל גזרים קלופים וחתוכים לעובי של כ-3 ס"מ, סלרי (חתוך לאותו גודל), תפוחי אדמה חתוכים ולתבל במלח ופלפל שחור גרוס.
  • לבשל על אש נמוכה למשך כשעה נוספת.
  • להוסיף כ-20 עגבניות שרי חתוכות לחצי ולבשל למשך כ-10 דקות נוספים.
  • להוסיף פטרוזיליה טרייה ולהגיש עם לחם טרי ואורז לבן בצד.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il