|
צילום: לירון ליבסקינד
תבשיל בשר גולש (צלי כתף) עם עגבניות שרי ויין אדום
מאת: לירון ליבסקינד, קטגוריה: תבשיל בשר
פורסם בתאריך: 30.04.11
מתכון לתבשיל בשר גולש או צלי כתף עם עגבניות שרי, תפוחי אדמה, גזר, סלרי ורוטב יין אדום.
מרכיבים עיקריים: צלי כתף, תפוחי אדמה, גזר, בצל, סלרי, יין אדום, פפריקה מתוקה.
משך ההכנה: שעתיים
מספר מנות: 5-7 מנות
מצרכים להכנת המתכון
נתח בשר כתף בקר (מספר 5) או בשר גולש רבע כוס שמן זית 2 בצלים גדולים קצוצים 2 כוסות יין אדום יבש 2 כוסות מים פושרים כף פפריקה מתוקה 3 גזרים מספר גבעולי סלרי 4 תפוחי אדמה מלח פלפל שחור גרוס סלסלת עגבניות שרי (כ-20 עגבניות) צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה גס
אופן הכנת המתכון
- להוציא את הבשר מהמקרר ולהפשירו לחלוטין.
- לחמם כרבע כוס שמן זית בסיר גדול ורחב ולטגן את הבשר עד לסגירה מכל הצדדים. לאחר מכן, להוציא את הבשר ולהניחו בצד.
- באותו הסיר, לטגן את הבצל הקצוץ כ-2 דקות.
- להוסיף בחזרה את הבשר, עם 2 כוסות יין אדום, 2 כוסות מים פושרים, כף פפריקה מתוקה. לערבב היטב ולהביא לרתיחה.
- להנמיך את האש ולבשל במשך כשעה על אש נמוכה.
- לאחר כשעה, להוסיף לתבשיל גזרים קלופים וחתוכים לעובי של כ-3 ס"מ, סלרי (חתוך לאותו גודל), תפוחי אדמה חתוכים ולתבל במלח ופלפל שחור גרוס.
- לבשל על אש נמוכה למשך כשעה נוספת.
- להוסיף כ-20 עגבניות שרי חתוכות לחצי ולבשל למשך כ-10 דקות נוספים.
- להוסיף פטרוזיליה טרייה ולהגיש עם לחם טרי ואורז לבן בצד.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|