מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טנדורי סטייל צלעות כבש

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: בשר כבש
פורסם בתאריך: 08.05.11

צלעות כבש ברוטב טנדורי, במיוחד לחג העצמאות, ולכל חגי המנגל בישראל.

מרכיבים עיקריים: צלעות כבש, שמן זית, ממרח טנדורי, לימון.

משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

בדרך כלל אוכלים את הצלעות ברוטב טנדורי גם עם רוטב יוגורט נענע. במידה ואתם שומרים כשרות, אתם יכולים לוותר.

המרכיבים הנדרשים:
1/3 כוס שמן זית
מיץ וגרידה מ-2 לימונים
2 שיני שום
1/3 כוס ממרח טנדורי (להשיג בשווקים או בחנויות התבלינים)
פלפל שחור גרוס
5 צלעות (או כל נתח אחר במשקל 1.5 ק"ג בערך)

לרוטב נענע יוגורט:
3/4 כוס יוגורט טבעי (לבחירתכם, עזים או בקר)
1/4 כוס עלי נענע
1/4 כפית כמון
פלפל שחור גרוס

אופן הכנת המתכון

  • לערבב את כל המרכיבים יחד.
  • להוסיף את הצלעות ולעסות אותם טוב.
  • לקרר לכמה שעות (כל המרבה...).

להכנת רוטב נענע יוגורט:

  • לערבב את כל המרכיבים: היוגורט הטבעי, עלי הנענע, הכמון, הפלפל השחור.
  • להגיש ביחד עם הצלעות.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il