מרכיבים עיקריים: קינמון, טימין, חמאה, שמן זית, בטטות, שום, כרישה, גריסים, בצל, אגוז מוסקט.
גריסי הפנינה הן דגן בעל ערכים תזונתיים רבים, הסבתות שלנו הוסיפו אותן לחמין כדי לעבות ולהשביע אבל דווקא כיום חסידי הבישול הבריא מגלים אותן מחדש וממליצים להוסיף אותן לתפריט. כאן מוצעת מנה מיוחדת ששמה את הגריסים העדינים הללו בקדמת הבמה לצד נגיעות של בטטות ושום. בתיאבון!
אופן ההכנה:
- בסיר רחב מאדים בחמאה את הבצל והכרישה עד להזהבה. מוסיפים את גריסי הפנינה ומטגנים קלות.
- מוסיפים לסיר את ציר הירקות, ענפי הטימין ומוסקט ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך הגריסים. אם יש צורך מוסיפים עוד נוזלים עד לריכוך הגריסים.
- בקערה מניחים את קוביות הבטטה, הקינמון, הסוכר, שמן זית מלח ופלפל. מערבבים היטב. שוטחים את קוביות הבטטה המתובלות על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט ואופים עד לריכוך הבטטות.
- מוסיפים את קוביות הבטטות האפויות ואת הקונפי שום לגריסים, מערבבים ומגישים חם (מתכון לקונפי שום).
הצעת הגשה: ניתן להגיש בקערה אישית לכל סועד עם גילופי פרמז'ן.
מתכון לקונפי שום:
להכין מספר שיני שום קלופות מראש (מראש שום שלם), כפית רוזמרין יבש, כפית טימין יבש, 3-4 גרגרי פלפל אנגלי שלם , מלח ופלפל גס ושמן זית איכותי. להניח את השום והתבלינים בסיר קטן ולכסות בשמן זית. לבשל על אש נמוכה עד לריכוך השום, מבלי שהשמן ירתח. אם צריך, מסירים פעם או פעמיים מהאש עד שהשום מצטנן ומחזירים שוב לאש עד השום מתרכך.