מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פילה סלמון בקראסט תבלינים על עדשים ירוקותצילום: דן פרץ

פילה סלמון בקראסט תבלינים על עדשים ירוקות

מאת: yaffapr, קטגוריה: סלמון
פורסם בתאריך: 18.05.11

מתכון לפילה סלמון בקראסט תבלינים על עדשים ירוקות בכמון, לימון כבוש ותבלינים, מאת השפית בל קפצן לסוגת.

מרכיבים עיקריים: פילה סלמון, שום, חמאה, טימין, שקדים, אגוזי מלך, שמן זית, פירורי פנקו, עדשים ירוקות, בצל ירוק, נענע, פטרוזיליה.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

4 נתחי פילה סלמון במשקל 200 גרם כל אחד
חצי כוס פירורי פנקו
3 כפות אגוזי מלך טחונים
2 כפות שקדים פרוסים
2 כפות טימין יבש
שן שום כתושה
מלח ופלפל גרוס
שמן זית
50 גרם חמאה מומסת

עבור סלט העדשים:
200 גרם עדשים ירוקות
בצל אחד
שמן זית
רבע כפית זרעי כמון
3 שיני שום כתוש
3 ענפי בצל ירוק קצוץ
חצי כוס נענע קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס כוסברה קצוצה (לא חובה)
מיץ מחצי לימון
גרידת לימון מלימון אחד
2 כפות לימון כבוש קצוץ
מלח ופלפל גרוס

אופן הכנת המתכון

  • מתחילים בהכנת תערובת הקראסט לדג – בקערה מערבבים את פירורי הפנקו עם אגוזי המלך, השקדים הפרוסים, הטימין, שום ומלח ופלפל לפי הטעם.
  • עוברים להכנת הדג – במחבת כבדה מחממים שמן זית, צולים את נתחי הפילה עם העור כלפי מטה  כ-3 דקות. מוציאים מהמחבת, מניחים עם העור כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מורחים את החלק העליון של הדג בחמאה המומסת. מצמידים את הקרסט בנדיבות לדג. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 6 דקות.

להכנת סלט העדשים:

  • מבשלים את העדשים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד לריכוך ומסננים.
  • במחבת מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים זרעי כמון ומטגנים 2 דקות נוספות.
  • מוסיפים את העדשים, מלח ופלפל, מיץ לימון, גרידת לימון , שום כתוש , מערבבים ומורידים מהאש.
  • מוסיפים את הבצל הירוק, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, לימון כבוש ומערבבים. מתקנים תיבול.
  • מניחים בצלחת הגשה נאה את סלט העדשים ומעל מניחים בזהירות את הדג.

טיפ השף: ניתן להוסיף לסלט העדשים כדורי מוצרלה או קוביות גבינת פטה ולהגישו כסלט עשיר בפני עצמו (ללא דג).

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il