|
צילום: דן פרץ
פילה סלמון בקראסט תבלינים על עדשים ירוקות
מאת: yaffapr, קטגוריה: סלמון
פורסם בתאריך: 18.05.11
מתכון לפילה סלמון בקראסט תבלינים על עדשים ירוקות בכמון, לימון כבוש ותבלינים, מאת השפית בל קפצן לסוגת.
מרכיבים עיקריים: פילה סלמון, שום, חמאה, טימין, שקדים, אגוזי מלך, שמן זית, פירורי פנקו, עדשים ירוקות, בצל ירוק, נענע, פטרוזיליה.
משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 4 מנות
מצרכים להכנת המתכון
4 נתחי פילה סלמון במשקל 200 גרם כל אחד חצי כוס פירורי פנקו 3 כפות אגוזי מלך טחונים 2 כפות שקדים פרוסים 2 כפות טימין יבש שן שום כתושה מלח ופלפל גרוס שמן זית 50 גרם חמאה מומסת
עבור סלט העדשים: 200 גרם עדשים ירוקות בצל אחד שמן זית רבע כפית זרעי כמון 3 שיני שום כתוש 3 ענפי בצל ירוק קצוץ חצי כוס נענע קצוצה חצי כוס פטרוזיליה קצוצה רבע כוס כוסברה קצוצה (לא חובה) מיץ מחצי לימון גרידת לימון מלימון אחד 2 כפות לימון כבוש קצוץ מלח ופלפל גרוס
אופן הכנת המתכון
- מתחילים בהכנת תערובת הקראסט לדג – בקערה מערבבים את פירורי הפנקו עם אגוזי המלך, השקדים הפרוסים, הטימין, שום ומלח ופלפל לפי הטעם.
- עוברים להכנת הדג – במחבת כבדה מחממים שמן זית, צולים את נתחי הפילה עם העור כלפי מטה כ-3 דקות. מוציאים מהמחבת, מניחים עם העור כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מורחים את החלק העליון של הדג בחמאה המומסת. מצמידים את הקרסט בנדיבות לדג. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 6 דקות.
להכנת סלט העדשים:
- מבשלים את העדשים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד לריכוך ומסננים.
- במחבת מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים זרעי כמון ומטגנים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את העדשים, מלח ופלפל, מיץ לימון, גרידת לימון , שום כתוש , מערבבים ומורידים מהאש.
- מוסיפים את הבצל הירוק, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, לימון כבוש ומערבבים. מתקנים תיבול.
- מניחים בצלחת הגשה נאה את סלט העדשים ומעל מניחים בזהירות את הדג.
טיפ השף: ניתן להוסיף לסלט העדשים כדורי מוצרלה או קוביות גבינת פטה ולהגישו כסלט עשיר בפני עצמו (ללא דג).
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|