מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרק קרם כרובית צילום: דן פרץ

מרק קרם כרובית "פופקורן"

מאת: yaffapr, קטגוריה: מרק צמחוני
פורסם בתאריך: 18.05.11

מתכון להכנת מרק קרם כרובית "פופקורן", מאת השפית בל קפצן לסוגת.

מרכיבים עיקריים: עירית, פלפל לבן, קארי, שום, כרישה, שורש פטרוזיליה, חלב, חמאה, בצל, כרובית, ארטישוק ירושלמי.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 כרובית גדולה
בצל לבן גדול וחתוך גס
2 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס
1 שורש סלרי קלוף וחתוך גס
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס
1 כרישה - רק החלק הלבן חתוך גס
3 שיני שום שלמות
2 כוסות חלב
2 כוסות ציר ירקות או מים
כף חמאה
חצי כפית פלפל לבן
רבע כפית קארי
מלח לפי הטעם
מעט עירית קצוצה להגשה

אופן הכנת המתכון

  • מפרקים מהכרובית 2 כוסות של ראשי פרחי כרובית קטנים (נראים כמו פופקורן). חולטים מספר דקות במים רותחים עד לריכוך, מניחים בצד להצטננות.
  • לסיר גדול מכניסים את שאר הכרובית, הבצל, הארטישוק הירושלמי, שורש הסלרי, שורש הפטרוזיליה, כרישה ושום. מכסים בחלב וציר ירקות או מים. מבשלים עד לריכוך הירקות.
  • לצנן מעט, בעזרת בלנדר מוט לטחון את המרק עד למרקם קרמי.
  • להוסיף לסיר את החמאה, הפלפל הלבן, הקארי והמלח. לערבב, לטעום ולתקן תיבול.

להגשה יש להניח את המרק בקערה, לפזר את ראשי הכרובית במרק, לפזר עירית קצוצה ולהגיש.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il