|
צילום: דן פרץ
דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים ארומטי
מאת: yaffapr, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 18.05.11
מתכון להכנת תבשיל דלעת ערמונים ממולאת סלט קינואה ומשמשים ארומטי, מאת השפית בל קפצן לסוגת.
מרכיבים עיקריים: קינואה, קינמון, שמן זית, חומץ אורז, אגוזי מלך, נענע, משמשים יבשים, שקדים, דלעת.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
6 יחידות דלעת ערמונים זהות בגודלן 200 גרם קינואה 8 משמשים יבשים חתוכים לקוביות 4 כפות סירופ מייפל 50 גרם שבבי שקדים מולבנים 4 כפות אגוזי מלך גרוסים 2 כפות נענע קצוצה רבע כפית קינמון כף חומץ אורז 5 כפות שמן זית איכותי מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנת המתכון
- חותכים את דלעת הערמונים ברבע העליון שלה ושומרים את "הכובעים". הם ישמשו אותנו להגשה.
- מרוקנים את הדלעת מהגרעינים ומעט מבשר הדלעת, בעזרת כף או סכין קטנה.
- מניחים את הדלעות בתבנית אפייה (ניתן לחתוך מעט בבסיס על מנת שתעמוד יציב).
- מברישים במעט שמן זית ואופים בתנור חם (עם הכובעים) כ 20 דקות עד להתרככותן.
בינתיים מכינים את סלט הקינואה:
- מבשלים את הקינואה כ 15 דקות במים רותחים, מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.
- בקערה מערבבים את הקינואה עם המייפל, השקדים, האגוזים, הנענע, קינמון, חומץ האורז ושמן זית.
- ממליחים ומפלפלים על פי הטעם.
להכנת המנה:
- ממלאים כל דלעת בכמה כפות מן התערובת ומכניסים בחזרה לתנור לחמש דקות נוספות.
- מגישים לכל סועד את הדלעת בצלחת הגשה אישית עם "הכובע" לצד הדלעת.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|