מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

לביבות ירקות שורש ושקדים עם מטבל יוגורטצילום: דן פרץ

לביבות ירקות שורש ושקדים עם מטבל יוגורט

מאת: yaffapr, קטגוריה: מתכונים לחנוכה
פורסם בתאריך: 18.05.11

לביבות ירקות שורש ושקדים עם מטבל יוגורט עשבי תיבול, מאת השפית בל קפצן לסוגת.

מרכיבים עיקריים: שום, טחינה, נענע, שמיר, יוגורט, טימין, אגוז מוסקט, שקדים, פירורי פנקו, כרישה, תפוחי אדמה, בטטה, ארטישוק ירושלמי, בצל, ביצים, גזר.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 15 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 יחידות תפוח אדמה ירושלמי
1 בטטה בינונית
1 שורש סלרי קטן
1 כרישה (רק החלק הלבן)
2 גזרים
1 תפוח אדמה בינוני
1 בצל לבן גדול
4 ביצים
חצי כוס פירורי פנקו איכותיים
2 כפות שקדים טחונים
רבע כפית מוסקט טחון
כף טימין קצוץ
מלח גס לפי הטעם
פלפל גרוס לפי הטעם
שמן קנולה לטיגון

למטבל היוגורט:
200 מ"ל יוגורט עיזים (אפשר להשתמש גם ביוגורט רגיל)
כף שמיר טרי קצוץ
כף נענע טרייה קצוצה
2 שיני שום טריות כתושות
2 כפות שמן זית איכותי
כף טחינה גולמית
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

אי אפשר לחגוג את חג החנוכה בלי הטעם המיוחד של לביבות ביתיות, מאכל שאנחנו בדרך כלל לא מרשים לעצמנו לאכול במשך השנה... כאן מוצעת לכם גרסת שף מיוחדת, עם הרבה ירקות שורש מזינים ושקדים טחונים שמוסיפים טעם ומרקם מעניין וקראנצ'י. חנוכה שמח!

אופן ההכנה:

  • קולפים את כל הירקות פרט לכרישה ומגררים בפומפיה גסה או במעבד מזון. מניחים בקערה וסוחטים את עודפי המים שהצטברו.
  • את הכרישה חותכים לחתיכות בגודל 2 ס"מ, חוצים לאורך ופורסים דק לגפרורים (ז'וליין).
  • מוסיפים את גפרורי הכרישה לקערת הירקות. מוסיפים פנימה ביצים, שקדים טחונים, פירורי פנקו, מוסקט וטימין. ממליחים ומפלפלים על פי הטעם.
  • מחממים מחבת גדולה עם שמן.
  • בעזרת כף גדולה נוטלים מכמות התערבות ומניחים את הלביבות במחבת.
  • כשהלביבות מזהיבות הופכים לצד השני, על להזהבה. מוציאים ומספיגים את עודפי השמן בצלחת עם נייר סופג.
  • מגישים חם, עם מטבל יוגורט עשבי תיבול.

אופן ההכנה למטבל היוגורט:

  • בקערה מערבבים את היוגורט עם הטחינה, שמן הזית, עשבי התיבול והשום הכתוש. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • מגישים בקערית נאה ליד הלביבות החמות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il