|
צילום: דני לרנר
מאפה פלפלים קלויים ומנגולד
מאת: yaffapr, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 20.05.11
מתכון לשבועות של השף איל לביא להכנת מאפה פלפלים קלויים ומנגולד, באדיבות טרה.
מרכיבים עיקריים: קמח, לימון, חמאה, מנגולד, כלב, ביצים, גבינה צהובה, אגוז מוסקט, שום.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
חומרים לבצק פריך מלוח: 1 כוס + 1 כף קמח (180 גרם) 120 גרם חמאת טרה חתוכה לקוביות 3/4 כפית מלח 2 כפות מי קרח 4-3 טיפות מיץ לימון
חומרים למלית: 1 כף חמאת טרה 150 גרם עלי מנגולד שטופים 200 גרם פלפלים קלויים- קלופים 7 ביצים טרופות 200 מ"ל שמנת מתוקה עמידה 38% של טרה (3/4 כוס) 200 מ"ל חלב טרה 3% 200 גרם גבינה צהובה מגוררת בסגנון הולנדי 2 שיני שום, קלופות וכתושות מלח, פלפל שחור גרוס 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 28 ס"מ
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת הבצק:
- מניחים את כל החומרים לבצק במעבד מזון בעל להב מתכת ומעבדים עד קבלת פירורי בצק.
- מעבירים את פירורי הבצק למשטח עבודה ולשים אותם עד לקבלת בצק אחיד.
- מעבירים את הבצק לתבנית עם נייר אפייה, משטחים אותו על כל שטח פני התבנית, מהדקים לתחתית התבנית ולדפנותיה ומקפיאים למשך כ-15 דקות.
- מכסים את התבנית בעזרת רדיד אלומיניום ומפזרים עליו שעועית יבשה (שתשמש כמשקולת שהבצק לא יתפח).
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות ואופים את הבצק למשך כ-10 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את השעועית ורדיד האלומיניום.
אופן הכנת המלית:
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים כחצי דקה. מסירים מהכיריים ומעבירים את עלי המנגולד לקערה גדולה.
- חותכים את הפלפלים לרצועות ומוסיפים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים למלית ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
- יוצקים את המלית מעל הבצק (האפוי).
- מכניסים את המאפה לתנור (בחום 180 מעלות) ואופים למשך כ- 40-30 דקות (עד שהמאפה מתייצב), מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.
המלצת השף:
ניתן להחליף את המנגולד בתרד או בכל ירק אחר שאוהבים, כגון זוקיני. ניתן לשדרג את המאפה ע"י הוספת 100 גרם סלמון מעושן חתוך למלית.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|