מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ליקר לימונים לימונצ'לו

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: אלכוהול
פורסם בתאריך: 24.05.11

מתכון קל ומהיר להכנה של ליקר לימונים ביתי, ממש כמו בסיציליה שבאיטליה. הליקר ישמש אתכם כל השנה, מצוין לאירוח חברים (כאלו ששותים ולא נוהגים). ממליץ לשמור את המתכון מכוון שאפרסם מתכונים נוספים לשימוש הלימונצ'לו.

מרכיבים עיקריים: לימון, סוכר, אלכוהול.

משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 5-10 כוסות

מצרכים להכנת המתכון

10-12 לימונים טריים ללא ווקס
1 ק"ג סוכר
750 מ"ל אלכוהול 96%

אופן הכנת המתכון

  • לקלף את הלימונים, רק את הצהוב (ללא הלבן, בעזרת קולפן ירקות).
  • למלא צנצנת אטומה ולהוסיף את האלכוהול.
  • לאחסן במקום קריר ויבש למשך 10 ימים. לערבב פעם ביום.
  • לאחר 10 ימים* לסנן בבד גזה או בפילטר קפה.
  • להכנת הסירופ: להרתיח חצי ליטר מים, להוסיף את הסוכר ולצמצם למשך ארבע דקות על להבה בינונית. לתת למסה להתקרר ולערבב אותה עם אלכוהול הלימונים. לאחסן בבקבוק זכוכית.
  • המשקה מוכן!

לחיים ולבריאות!

*ככל שהקליפות יהיו זמן רב יותר עם האלכוהול כך גם המשקה יהיה לימוני יותר (אבל לא יותר מחודש וחצי).

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il