מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

גליליות חזה עוף וערמונים על מצע קרם בטטהצילום: מטבחונט

גליליות חזה עוף וערמונים על מצע קרם בטטה

מאת: מטבחונט, קטגוריה: חזה עוף
פורסם בתאריך: 28.05.11

גליליות חזה עוף במלית בטטה, אגוזים וסילאן, בציפוי פנקו וקרם בטטה.

מרכיבים עיקריים: ערמונים, חזה עוף, סילאן, בטטה, כוסברה, ביצים, בצל, פירורי פנקו, קמח, כורכום.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: כ-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

4-6 חזה עוף משוטח לשניצלים
1 בטטה מבושלת קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1 בטטה קלופה לא מבושלת חתוכה גס
כוס כוסברה קצוצה
2 חבילות ערמונים מבושלים וארוזים בוואקום (מהסופר)
2 כפות סילאן
100 גרם אגוזים קצוצים גס
1 בצל
חצי קופסא שמנת לבישול פרווה (אני ממליצה על זו של אלפרו על בסיס סויה)
2 כוסות מים
מעט קמח
2 ביצים טרופות
חצי כפית כורכום
חצי כפית מלח
פנקו (פירורי לחם יפנים – יש בסופר)
שמן לטיגון

אופן הכנת המתכון

המתכון הזה זכה במקום הראשון בתחרות המתכון הסודי של השנה בקבוצת "סודות המטבח" בפייסבוק.

הכנת הגליליות:

  • משטחים כל חזה עוף בנפרד עם פטיש שניצלים (לא דק מדי).

הכנת המלית:

  • קוצצים בינוני ערמונים מחבילה אחת ומטגנים בשמן זית עם האגוזים טיגון קל עד להזהבה קלה.
  • מוסיפים את הבטטה המבושלת, כף סילאן ומעט מלח ומטגנים על אש נמוכה כשתי דקות נוספות (נזהרים שלא למעוך את הבטטה).
  • מוסיפים את הכוסברה ונותנים טיגון נוסף של עוד כדקה. ומשתדלים לא להתעלף בשלב זה מהריח...
  • שמים מהמלית על צד אחד של חזה העוף (בצד של השוליים הרחבים יותר), מקפלים פנימה פינות ומגלגלים לצורת גליל.
  • מוסיפים את הכורכום והמלח לביצים וטורפים היטב.
  • מכינים שלוש צלחות. צלחת עם קמח, קערה עם תערובת הביצים, וצלחת עם פירורי פנקו.
  • טובלים כל גליל בקמח, ביצה ופנקו (לפי הסדר הזה בדיוק) ומטגנים בשמן חם עד להזהבה מכל הכיוונים.

הכנת הקרם:

  • מטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים את השקית השניה של הערמונים ואת הבטטה החתוכה.
  • מוסיפים את המים, מלח, כף סילאן ומבשלים עד לריכוך הבטטה.
  • מעבירים הכל למעבד מזון וטוחנים למשחה.
  • מעבירים דרך מסננת ומחזירים לסיר.
  • מוסיפים את השמנת ומרתיחים מחדש.
  • מבשלים עוד 2-3 דקות.

ההגשה:

  • שמים על הצלחת כמה כפות מהקרם.
  • חותכים גליל בצורה אלכסונית ומניחים מעל הקרם מדליונים מדליונים,
  • ניתן לפזר מעל עוד טיפה כוסברה קצוצה.

תהנו ובתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il