מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קיש סלק ברוקפור ואגוזי מלךצילום: בועז לביא

קיש סלק ברוקפור ואגוזי מלך

מאת: קישריה, קטגוריה: קיש
פורסם בתאריך: 28.05.11

מתכון להכנת קיש סלק ברוקפור ואגוזי מלך, באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה.

מרכיבים עיקריים: קורנפלור, שמנת מתוקה, חומץ, ביצים, גבינת ריקוטה, קמח, חמאה.

משך ההכנה: שעה
מספר מנות: תבנית בקוטר 26 ס"מ

מצרכים להכנת המתכון

רכיבים לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ

לרויאל:
1 שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
50 גרם קורנפלור
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
150 גרם גבינת ריקוטה

אופן הכנת המתכון

  1. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
  2. מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  3. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  4. מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.
  5. מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.
  6. מערבבים את חומרי הרויאל לתערובת חלקה..
  7. קולפים את הסלק וחותכים לקוביות בינוניות, מערבבים בקערה עם הסילאן, שמן קנולה, מלח פלפל והרוזמרין. צולים בתנור בחום בינוני עד שהסלקים מתרככים.
  8. מסדרים את הסלקים על קלתית הבצק. מפוררים את גבינת הרוקפור בין הסלקים, יוצקים את הרויאל ומפזרים אגוזי מלך מעל.
  9. אופים את הקיש במשך כ-45 דקות עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב ויפה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il