|
צילום: בועז לביא
טארט אגסים ביין וגבינת עיזים
מאת: קישריה, קטגוריה: טארט
פורסם בתאריך: 28.05.11
מתכון להכנת טארט אגסים ביין וגבינת עיזים, באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה.
מרכיבים עיקריים: קמח, ביצים, חמאה, אגסים, יין אדום, שמנת מתוקה, גבינת עזים, גבינת מסקרפונה, פיסטוקים, קורנפלור.
משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 3-6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
רכיבים לבצק: 160 גרם חמאה 250 גרם קמח 70 גרם סוכר 1 ביצה
רכיבים למלית: 4 אגסים מוצקים ובשלים 1 כוס סוכר 1 כוס מים 1/2 כוס יין אדום חופן פיסטוקים קצוצים גס גליל גבינת עיזים 250 שמנת מתוקה 100 גרם גבינת מסקרפונה 3 ביצים 150 גרם סוכר קורט מלח 1/2 כפית מחית וניל איכותית 75 גרם קורנפלור
אופן הכנת המתכון
- מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר והווניל ומערבבים שוב.
- מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט
- מרתיחים בסיר קטן את המים, סוכר ויוצרים סירופ סמיך. מוסיפים את היין ומצמצמים עוד כדקה. בנתיים קולפים את האגסים ומוסיפים לסיר. מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ 10 דקות
- מצננים את האגסים וחוצים אותם. מוציאים את הליבה בעזרת סכין קטנה ומניחים על הקלתית.
- מפזרים טבעות גבינה בין האגסים ויוצקים את שאר חומרי המלית לאחר שעורבבו היטב
- מקשטים עם הפיסטוקים
- אופים את הטארט כ 30 דקות על חום בינוני של כ 170 מעלות עד שהתערובת מתייצבת והטארט זהוב ויפה.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|