מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טארט אגסים ביין וגבינת עיזיםצילום: בועז לביא

טארט אגסים ביין וגבינת עיזים

מאת: קישריה, קטגוריה: טארט
פורסם בתאריך: 28.05.11

מתכון להכנת טארט אגסים ביין וגבינת עיזים, באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה.

מרכיבים עיקריים: קמח, ביצים, חמאה, אגסים, יין אדום, שמנת מתוקה, גבינת עזים, גבינת מסקרפונה, פיסטוקים, קורנפלור.

משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 3-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

רכיבים לבצק:
160 גרם חמאה
250 גרם קמח
70 גרם סוכר
1 ביצה

רכיבים למלית:
4 אגסים מוצקים ובשלים
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1/2 כוס יין אדום
חופן פיסטוקים קצוצים גס
גליל גבינת עיזים
250 שמנת מתוקה
100 גרם גבינת מסקרפונה
3 ביצים
150 גרם סוכר
קורט מלח
1/2 כפית מחית וניל איכותית
75 גרם קורנפלור

אופן הכנת המתכון

  1. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר והווניל ומערבבים שוב.
  2. מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  3. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  4. מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט
  5. מרתיחים בסיר קטן את המים, סוכר ויוצרים סירופ סמיך. מוסיפים את היין ומצמצמים עוד כדקה. בנתיים קולפים את האגסים ומוסיפים לסיר. מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ 10 דקות
  6. מצננים את האגסים וחוצים אותם. מוציאים את הליבה בעזרת סכין קטנה ומניחים על הקלתית.
  7. מפזרים טבעות גבינה בין האגסים ויוצקים את שאר חומרי המלית לאחר שעורבבו היטב
  8. מקשטים עם הפיסטוקים
  9. אופים את הטארט כ 30 דקות על חום בינוני של כ 170 מעלות עד שהתערובת מתייצבת והטארט זהוב ויפה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il