|
צילום: ליאת דולב
קיש עגבניות ים תיכוני
מאת: קישריה, קטגוריה: קיש
פורסם בתאריך: 28.05.11
מתכון להכנת קיש עגבניות ים תיכוני, באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה.
מרכיבים עיקריים: קמח, חומץ, חמאה, עגבניות שרי, זעתר, שמנת מתוקה, ביצים, קורנפלור, גבינת ריקוטה.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: תבנית בקוטר 26 ס"מ
מצרכים להכנת המתכון
רכיבים לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ): 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 200 גרם קמח 1/2 כפית מלח 1 כפית סוכר 3 כפות מים קרים 1/2 כפית חומץ
למילוי: סלסלה קטנה של עגבניות שרי 250 גרם כדורי לבנה בשמן (או לבנה רגילה אך יש לבחור בגבינה מהסוג הקשה יותר שלא תהיה נוזלית) 1/2 כוס עלי זעתר טריים
רכיבים לרויאל: 1 שמנת מתוקה לבישול 2 ביצים 50 גרם קורנפלור 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 150 גרם גבינת ריקוטה
אופן הכנת המתכון
- מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
- מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.
- מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את חומרי הרויאל לתערובת חלקה..
- את עגבניות השרי צולים בתנור עם מעט שמן זית מלח גס ופלפל שחור. כאשר הקליפה מתבקעת ומשחירה מוציאים מהתנור ומצננים
- מסדרים מעל הקלתית את עגבניות השרי לסירוגין עם הלאבנה. אם משתמשים בכדורי לאבנה חוצים אותם ל 2 אם משתמשים בלאבנה רגילה - יוצרים גבעות גבינה בין העגבניות בעזרת כפית. מפזרים זעתר מעל הכל ויוצקים את הרויאל.
- אופים את הקיש במשך כ-45 דקות עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב ויפה.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|