מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קיש עגבניות ים תיכוניצילום: ליאת דולב

קיש עגבניות ים תיכוני

מאת: קישריה, קטגוריה: קיש
פורסם בתאריך: 28.05.11

מתכון להכנת קיש עגבניות ים תיכוני, באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה.

מרכיבים עיקריים: קמח, חומץ, חמאה, עגבניות שרי, זעתר, שמנת מתוקה, ביצים, קורנפלור, גבינת ריקוטה.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: תבנית בקוטר 26 ס"מ

מצרכים להכנת המתכון

רכיבים לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ

למילוי:
סלסלה קטנה של עגבניות שרי
250 גרם כדורי לבנה בשמן (או לבנה רגילה אך יש לבחור בגבינה מהסוג הקשה יותר שלא תהיה נוזלית)
1/2 כוס עלי זעתר טריים

רכיבים לרויאל:
1 שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
50 גרם קורנפלור
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
150 גרם גבינת ריקוטה

אופן הכנת המתכון

  1. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
  2. מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  3. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  4. מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.
  5. מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.
  6. מערבבים את חומרי הרויאל לתערובת חלקה..
  7. את עגבניות השרי צולים בתנור עם מעט שמן זית מלח גס ופלפל שחור. כאשר הקליפה מתבקעת ומשחירה מוציאים מהתנור ומצננים
  8. מסדרים מעל הקלתית את עגבניות השרי לסירוגין עם הלאבנה. אם משתמשים בכדורי לאבנה חוצים אותם ל 2 אם משתמשים בלאבנה רגילה - יוצרים גבעות גבינה בין העגבניות בעזרת כפית. מפזרים זעתר מעל הכל ויוצקים את הרויאל.
  9. אופים את הקיש במשך כ-45 דקות עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב ויפה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il