|
צילום: ליאת דולב
טארט תאנים ביוגורט
מאת: קישריה, קטגוריה: טארט
פורסם בתאריך: 28.05.11
מתכון להכנת טארט תאנים ביוגורט, באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה.
מרכיבים עיקריים: שקדים, קינמון, קורנפלור, ביצים, דבש, יוגורט, שמנת מתוקה, תאנים יבשות, קמח, חמאה.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-7 מנות
מצרכים להכנת המתכון
רכיבים לבצק: 160 גרם חמאה 250 גרם קמח 70 גרם סוכר 1 ביצה
רכיבים למלית: גביע יוגורט (מומלץ להשתמש ביוגורט עיזים) 10-12 תאנים יבשות 1/2 חבילת שמנת מתוקה 4 כפות דבש 2 כפות סוכר 3 ביצים 1/2 כוס קורנפלור
רכיבים לציפוי: 1 חלבון מביצה אחת 1/2 כוס סוכר 1 כפית קינמון 1 כוס גדושה שקדים פרוסים (לא קלויים)
אופן הכנת המתכון
- מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר והוניל ומערבבים שוב.
- מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט
- מורידים את העוקצים של התאנים ומשרים במי ברז ל 20 דקות. מסננים היטב וחותכים לרבעים.
- מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי ומוודאים שלא נשארים גושים של הקורנפלור.
- מסדרים על גבי הקלתית את התאנים ויוצקים בינהם את תערובת היוגורט עד גובה 3/4 של הקלתית.
- מערבבים היטב את החלבון עם הסוכר והקינמון ומקפלים פנימה בעדינות את השקדים, מניחים את ציפוי השקדים בשכבה אחידה מעל התאנים והיוגורט.
- אופים את הטארט כ 30 דקות על חום בינוני של כ 160 מעלות עד שהתערובת מתייצבת והשקדים מזהיבים.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|