מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טארט תאנים ביוגורטצילום: ליאת דולב

טארט תאנים ביוגורט

מאת: קישריה, קטגוריה: טארט
פורסם בתאריך: 28.05.11

מתכון להכנת טארט תאנים ביוגורט, באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה.

מרכיבים עיקריים: שקדים, קינמון, קורנפלור, ביצים, דבש, יוגורט, שמנת מתוקה, תאנים יבשות, קמח, חמאה.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

רכיבים לבצק:
160 גרם חמאה
250 גרם קמח
70 גרם סוכר
1 ביצה

רכיבים למלית:
גביע יוגורט (מומלץ להשתמש ביוגורט עיזים)
10-12 תאנים יבשות
1/2 חבילת שמנת מתוקה
4 כפות דבש
2 כפות סוכר
3 ביצים
1/2 כוס קורנפלור

רכיבים לציפוי:
1 חלבון מביצה אחת
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
1 כוס גדושה שקדים פרוסים (לא קלויים)

אופן הכנת המתכון

  1. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר והוניל ומערבבים שוב.
  2. מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  3. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  4. מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט
  5. מורידים את העוקצים של התאנים ומשרים במי ברז ל 20 דקות. מסננים היטב וחותכים לרבעים.
  6. מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי ומוודאים שלא נשארים גושים של הקורנפלור.
  7. מסדרים על גבי הקלתית את התאנים ויוצקים בינהם את תערובת היוגורט עד גובה 3/4 של הקלתית.
  8. מערבבים היטב את החלבון עם הסוכר והקינמון ומקפלים פנימה בעדינות את השקדים, מניחים את ציפוי השקדים בשכבה אחידה מעל התאנים והיוגורט.
  9. אופים את הטארט כ 30 דקות על חום בינוני של כ 160 מעלות עד שהתערובת מתייצבת והשקדים מזהיבים.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il