מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ברוסקטה עגבניות ובזילקוםצילום: Kasienka, Fotolia

ברוסקטה עגבניות ובזילקום

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: אוכל איטלקי
פורסם בתאריך: 07.06.11

ברוסקטה עגבניות ובזיליקום, איטליה במיטבה, בסוף כל יום עבודה באיטליה יש Happy Hour בברים השכונתיים וזה מה שנהוג להגיש שם, נישנוש עם הבירה, ממש לפני ארוחת ערב.

מרכיבים עיקריים: עגבניות, בזיליקום, שום, שמן זית.

משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 20 יחידות

מצרכים להכנת המתכון

800 גרם עגבניות אדומות ורכות
3 שיני שום מעוכות
2 כפות שמן זית
10-12 עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל
20 פרוסות בגט 0.5 ס"מ בערך
 

אופן הכנת המתכון

  • להוציא את המיץ מהעגבניות.
  • לחתוך עם  שאר המרכיבים ולערבב יחד.
  • לתת למסה לנוח לפחות למשך שעה.
  • להניח על פרוסות הבגט ולאפות בתנור 180 מעלות כ-10-15 עד שמזהיב.

קל להכנה, פשוט, ומאוד טעים, מעולה כתוספת לסלטים פסטות ומנות עיקריות.

תהנו!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il