מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פטריות בשום חמאה ואגוזים

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: פטריות
פורסם בתאריך: 16.06.11

מבחר פטריות מוקפצות בשום חמאה אגוזים ויין לבן, מתכון מעולה לעונה זאת של השנה, שהפטריות בשפע.

מרכיבים עיקריים: פטריות שמפיניון, פטריות פורטבלו, פטריות שיטאקי, פטריות פורציני, פטריות יער, שום, חמאה, יין לבן, עירית, צנוברים, אגוזי מלך.

משך ההכנה: 15-30 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

600 גרם מבחר פטריות (שיטאקי, פורטובלו, שמפניון, יער, קרימני וכ'ו)
150 גרם חמאה
6-7 שיני שום מעוכות
5 כפות יין לבן יבש
80 גרם צנוברים או אגוזי מלך
10 גבעולי עירית קצוצים
רבע כוס רימונים מגורענים

אופן הכנת המתכון

  • לנקות ולהוריד קצוות מהפטריות הגדולות, לחתוך את הפטריות הגדולות ל- 4-6 תלוי בגודל.
  • לחמם תנור 200 מעלות.
  • לערבב את כל המרכיבים (מלבד הצנוברים, והעירית) יחד בכערה, עד שהפטריות מכוסות בחמאה ויין לבן. ולהכניס לתנור כ-15 דקות, עד שמתחילות להזהיב, להוציא ולהוסיף את הצנוברים ולערבב בעדינות בעזרת לקקן (בכדיי לא לשבור את הפטריות), ולאפות ל-10 דקות נוספות, או עד שמזהיב.
  • להוסיף את העירית הקצוצה והרימונים ולהגיש.

מצוין כמנת פתיחה, לכל סוגי המאכלים (במידה ותעדיפו פרווה, ניתן להמיר עם שמן זית) מעורר תאבון, ובריא מאוד.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il