| 
|  | 
פטריות בשום חמאה ואגוזיםמאת: lemon3.co.il, קטגוריה: פטריותפורסם בתאריך: 16.06.11
 מבחר פטריות מוקפצות בשום חמאה אגוזים ויין לבן, מתכון מעולה לעונה זאת של השנה, שהפטריות בשפע. מרכיבים עיקריים: פטריות שמפיניון, פטריות פורטבלו, פטריות שיטאקי, פטריות פורציני, פטריות יער, שום, חמאה, יין לבן, עירית, צנוברים, אגוזי מלך. משך ההכנה: 15-30 דקות מספר מנות: 4 מנות
 מצרכים להכנת המתכון600 גרם מבחר פטריות (שיטאקי, פורטובלו, שמפניון, יער, קרימני וכ'ו)150 גרם חמאה
 6-7 שיני שום מעוכות
 5 כפות יין לבן יבש
 80 גרם צנוברים או אגוזי מלך
 10 גבעולי עירית קצוצים
 רבע כוס רימונים מגורענים
 אופן הכנת המתכון
לנקות ולהוריד קצוות מהפטריות הגדולות, לחתוך את הפטריות הגדולות ל- 4-6 תלוי בגודל.לחמם תנור 200 מעלות.לערבב את כל המרכיבים (מלבד הצנוברים, והעירית) יחד בכערה, עד שהפטריות מכוסות בחמאה ויין לבן. ולהכניס לתנור כ-15 דקות, עד שמתחילות להזהיב, להוציא ולהוסיף את הצנוברים ולערבב בעדינות בעזרת לקקן (בכדיי לא לשבור את הפטריות), ולאפות ל-10 דקות נוספות, או עד שמזהיב.להוסיף את העירית הקצוצה והרימונים ולהגיש. מצוין כמנת פתיחה, לכל סוגי המאכלים (במידה ותעדיפו פרווה, ניתן להמיר עם שמן זית) מעורר תאבון, ובריא מאוד. בתיאבון!מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il |  |