|
צילום: יח"צ
פאדג'וני שוקולד על מקל
מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: עוגת שוקולד
פורסם בתאריך: 28.06.11
מתכון לפאדג'ונים של שוקולד על מקל, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת קונדיטוריית מתוקה.
מרכיבים עיקריים: שוקולד מריר, חמאה, ביצים.
משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
500 גרם שוקולד מריר 60% 100 גרם מחמאה/חמאה 5 ביצים 1/2 כוס סוכר
רכיבים להכנת הגנאש לפאדג'ונים: 200 גרם שוקולד מריר 60% 100 גרם מחמאה/חמאה 50 גרם גלוקוזה
אופן הכנת המתכון
- מחממים את התנור ל-120 מעלות.
- ממיסים את השוקולד והמחמאה ביחד בקערה ומערבבים מדי פעם.
- בנתיים מקציפים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר עד לקבלת קצף "תפוח".
- מכניסים את מסת השוקולד למסת הביצים, מעבירים לתבנית מלבנית משומנת עם נייר אפייה בגודל 30*40, ובעזרת לקקן מיישרים את תערובת כמה שיותר.
- לאפות כ-20 דקות על 120 מעלות בלבד עד שהתערובת יציבה (היא נשארת רוטטת מעט). מקררים ומקפיאים.
- מוציאים מההקפאה, הופכים על קרש חיתוך וחותכים לריבועים שווים בגודלם, בתוכם נועצים מקל אחד ומקררים בשנית.
אופן הכנת הגנאש:
- ממיסים בסיר את המחמאה והגלוקוזה, ומערבבים כדי שלא ישרף, עד לרתיחה.
- מוסיפים את כל השוקולד ישר לסיר וטורפים נמרצות עד איחוד הגנאש.
לסיום:
- מוציאים את הפאדג'ונים מהמקרר וטובלים כל אחד בגנאש החם ולאחר מכן מניחים על רשת קירור, לנזילת עודפים.
- ממתינים כמה דקות וטובלים בקערה עם 300 גרם אגוזים מקורמלים / קוקוס טחון / סוכריות קישוט ולהניח על צלחת, לשמור במקרר עד ההגשה.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|