מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פאדג'וני שוקולד על מקלצילום: יח"צ

פאדג'וני שוקולד על מקל

מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: עוגת שוקולד
פורסם בתאריך: 28.06.11

מתכון לפאדג'ונים של שוקולד על מקל, באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת קונדיטוריית מתוקה.

מרכיבים עיקריים: שוקולד מריר, חמאה, ביצים.

משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 5-10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

500 גרם שוקולד מריר 60%
100 גרם מחמאה/חמאה
5 ביצים
1/2 כוס סוכר

רכיבים להכנת הגנאש לפאדג'ונים:
200 גרם שוקולד מריר 60%
100 גרם מחמאה/חמאה
50 גרם גלוקוזה

אופן הכנת המתכון

  • מחממים את התנור ל-120 מעלות.
  • ממיסים את השוקולד והמחמאה ביחד בקערה ומערבבים מדי פעם.
  • בנתיים מקציפים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר עד לקבלת קצף "תפוח".
  • מכניסים את מסת השוקולד למסת הביצים, מעבירים לתבנית מלבנית משומנת עם נייר אפייה בגודל 30*40, ובעזרת לקקן מיישרים את תערובת כמה שיותר.
  • לאפות כ-20 דקות על 120 מעלות בלבד עד שהתערובת יציבה (היא נשארת רוטטת מעט). מקררים ומקפיאים.
  • מוציאים מההקפאה, הופכים על קרש חיתוך וחותכים לריבועים שווים בגודלם, בתוכם נועצים מקל אחד ומקררים בשנית.

אופן הכנת הגנאש:

  • ממיסים בסיר את המחמאה והגלוקוזה, ומערבבים כדי שלא ישרף, עד לרתיחה.
  • מוסיפים את כל השוקולד ישר לסיר וטורפים נמרצות עד איחוד הגנאש.

לסיום:

  • מוציאים את הפאדג'ונים מהמקרר וטובלים כל אחד בגנאש החם ולאחר מכן מניחים על רשת קירור, לנזילת עודפים.
  • ממתינים כמה דקות וטובלים בקערה עם 300 גרם אגוזים מקורמלים / קוקוס טחון / סוכריות קישוט ולהניח על צלחת, לשמור במקרר עד ההגשה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il