|
צילום: חיים וטעים
פינוק טופי עם פיסטוק וקורנפלקס
מאת: חיים וטעים - אורלי כהן, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 30.06.11
פינוק מושחת של פיצוחים וקורפלקס בטופי של דבש וחמאה.
מרכיבים עיקריים: פיסטוק, קורנפלקס, סילאן, אגוזי מלך, אגוזי לוז.
משך ההכנה: 5 דקות
מספר מנות: 20 פרוסות דקות
מצרכים להכנת המתכון
100 גרם נוטרינה משמן קוקוס 4 כפות סילאן 4 כפות סוכר 2 כפות קקאו 1 כוס קורנפלקס (לא ממותק) – ששברתי קצת עם הידיים. 200 גרם תערובות אגוזים לא קלויים (פיסטוקים, אגוזי לוז, אגוזי מלך) 1 כף קוניאק / ליקר / גרנד מרנייה 1 כפית תמצית וניל טובה
אופן הכנת המתכון
- מחממים את הנוטרינה + סוכר + סילאן, תוך בחישה מתמדת, על אש נמוכה, עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקקאו, מערבבים ומסירים מהאש.
- מוסיפים את הגרנד מרנייה ותמצית הוניל.
- מוסיפים את תערובת האגוזים והקורנפלקס ומערבבים עד שכל הפיצוחים מצופים.
- מניחים נייר אפייה על התבנית ומשמנים אותו מעט עם תרסיס שמן.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקפיא.
- להגשה – מוציאים מהמקפיא ופורסים עם סכין חדה לפרוסות דקות. הטופי מאד עשיר.
מזמינה אתכם לבלוג שלי: http://vtasty.co.il/
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|