|
סלט סלק אדום וגבינת עזים
מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: סלטים
פורסם בתאריך: 04.07.11
מתכון להכנת סלט סלק אדום אפוי בתנור, מתכון קייצי ומרענן, בגרסה היוונית.
מרכיבים עיקריים: סלק, בצל שאלוט, בצל סגול, בלסמי וינגרט, גבינת עזים, שמיר, לימון, שמן זית.
משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 4-6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
700 גרם סלק אדום 2 בצלי שאלוט או בצל סגולקטן 1 כפית סוכר 1 כף בלסמי וינגרט 1 כף שמן זית 1 כפית שמיר קצוץ 100 גרם גבינת עזים קשה מיץ מחצי לימון מלח
אופן הכנת המתכון
- בחרו את הסלק בגודל בינוני ואחיד.
- בתבנית אפיה, הניחו את הסלק ומלאו מים כ-2.5 ס"מ (ולהוסיף במשך הבישול, במידת הצורך). כסו בנייר כסף ואפו למשך 40-60 דקות, בחום של 190 מעלות עד שמתרכך (לבדוק עם מזלג או קיסם).
- קררו במקצת וקלפו תחת זרם מים.
- לחתוך כל סלק לחצי ולאחר מכן לפרוסות.
- להוסיף את שאר המרכיבים ואת הגבינה להוסיף רק בסוף, לפני ההגשה.
תהנו!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|