מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סלט סלק אדום וגבינת עזים

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: סלטים
פורסם בתאריך: 04.07.11

מתכון להכנת סלט סלק אדום אפוי בתנור, מתכון קייצי ומרענן, בגרסה היוונית.

מרכיבים עיקריים: סלק, בצל שאלוט, בצל סגול, בלסמי וינגרט, גבינת עזים, שמיר, לימון, שמן זית.

משך ההכנה: שעה
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

700 גרם סלק אדום
2 בצלי שאלוט או בצל סגולקטן
1 כפית סוכר
1 כף בלסמי וינגרט
1 כף שמן זית
1 כפית שמיר קצוץ
100 גרם גבינת עזים קשה
מיץ מחצי לימון
מלח

אופן הכנת המתכון

  • בחרו את הסלק בגודל בינוני ואחיד.
  • בתבנית אפיה, הניחו את הסלק ומלאו מים כ-2.5 ס"מ (ולהוסיף במשך הבישול, במידת הצורך). כסו  בנייר כסף ואפו למשך 40-60 דקות, בחום של 190 מעלות עד שמתרכך (לבדוק עם מזלג או קיסם).
  • קררו במקצת וקלפו תחת זרם מים.
  • לחתוך כל סלק לחצי ולאחר מכן לפרוסות.
  • להוסיף את שאר המרכיבים ואת הגבינה להוסיף רק בסוף, לפני ההגשה.

תהנו!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il