|
צילום: דן פרץ
תבשיל עדשים עשיר בסגנון ים תיכוני
מאת: yaffapr, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 07.07.11
מתכון להכנת תבשיל עדשים עשיר בסגנון ים תיכוני, באדיבות השפית בל קפצן.
מרכיבים עיקריים: עדשים, כמון, שמן זית, בצל ירוק, פטרוזיליה, עגבניות שרי, לימון, כוסברה, שום, בצל סגול.
משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
250 גרם עדשים שחורות או ירוקות 2 בצלים סגולים קצוצים 4 שיני שום קצוצות מיץ מלימון אחד גרידת לימון מלימון אחד 10 יחידות עגבניות שרי תמר חצויות 5 כפות צנוברים קלויים חצי צרור פטרוזיליה קצוצה חצי צרור כוסברה קצוצה 5 ענפי נענע קצוצים 5 ענפי בצל ירוק קצוץ 5 כפות שמן זית איכותי רבע כפית כמון מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנת המתכון
- מבשלים את העדשים במים רותחים עד להתרככותן.
- מחממים מחבת עם ארבע כפות משמן הזית, מוסיפים את העגבניות החצויות והשום וצולים מספר דקות.
- מוסיפים את העדשים, הצנוברים, גרידת הלימון, מיץ הלימון, כמון, מלח ופלפל לפי הטעם.
- מסירים מהאש, מוסיפים את עשבי התבלין, הבצל, וכף שמן זית. מגישים כתבשיל חם או קר.
הצעת הגשה: לעטר את המנה בפלחי לימון כבוש המעניקים לה רעננות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|