מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

תבשיל עדשים עשיר בסגנון ים תיכוניצילום: דן פרץ

תבשיל עדשים עשיר בסגנון ים תיכוני

מאת: yaffapr, קטגוריה: שונות
פורסם בתאריך: 07.07.11

מתכון להכנת תבשיל עדשים עשיר בסגנון ים תיכוני, באדיבות השפית בל קפצן.

מרכיבים עיקריים: עדשים, כמון, שמן זית, בצל ירוק, פטרוזיליה, עגבניות שרי, לימון, כוסברה, שום, בצל סגול.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

250 גרם עדשים שחורות או ירוקות
2 בצלים סגולים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
מיץ מלימון אחד
גרידת לימון מלימון אחד
10 יחידות עגבניות שרי תמר חצויות
5 כפות צנוברים קלויים
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה
5 ענפי נענע קצוצים
5 ענפי בצל ירוק קצוץ
5 כפות שמן זית איכותי
רבע כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • מבשלים את העדשים במים רותחים עד להתרככותן.
  • מחממים מחבת עם ארבע כפות משמן הזית, מוסיפים את העגבניות החצויות והשום וצולים מספר דקות. 
  • מוסיפים את העדשים, הצנוברים, גרידת הלימון, מיץ הלימון, כמון, מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מסירים מהאש, מוסיפים את עשבי התבלין, הבצל, וכף שמן זית. מגישים כתבשיל חם או קר.

הצעת הגשה: לעטר את המנה בפלחי לימון כבוש המעניקים לה רעננות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il