|
צילום: מטבחונט
עוגת תפוחים עם קצף ורסיסי זהב
מאת: מטבחונט, קטגוריה: עוגת תפוחים
פורסם בתאריך: 14.07.11
מתכון עוגת תפוחים, מספר המתכונים של אמי. את המתכון הזה אני מגישה לכם עם אפשרות לגירסה פרווה או חלבית ובתוספת אגוזים שלא היו במתכון המקורי.
מרכיבים עיקריים: ביצים, אגוזי מלך, תפוחים, ריבת משמש, חמאה, אבקת אפייה, קמח.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: תבנית 28
מצרכים להכנת המתכון
3 כוסות קמח 1 אבקת אפיה 200 גרם חמאה עם מלח (או מרגרינה עם מלח לגירסת פרווה) מעט ריבת משמש 8-10 תפוחים חמוצים מסוג גרנד סמית מגולענים וקצוצים דק עם הקליפה שליש כוס סוכר כף קינמון 50 גרם אגוזים קצוצים 5 ביצים מופרדות 2 כוסות סוכר (מפוצלות לפי המתכון) 1 שקית סוכר וניל
אופן הכנת המתכון
- ללוש יחד לבצק את הקמח, אבקת האפיה, החמאה, החלמונים ו-1+1/4 כוס סוכר.
- לשטח בתבנית משומנת.
- לאפות בתנור בחום של 150 מעלות עד להזהבה.
- את התחתית מקררים כמה דקות ומורחים בשכבה דקה של ריבה.
- בסיר מבשלים את התפוחים ביחד עם חצי כוס סוכר והקינמון עד שהתפוחים מתרככים לחלוטין.
- מעבירים למסננת ומסננים היטב, אפילו סוחטים עד שלא יישארו נוזלים.
- תהליך זה חשוב מאד למניעת הפרשות נוזלים לבצק בזמן האפיה.
- את תערובת התפוחים מניחים על הבצק ומעליה את האגוזים הקצוצים.
- מקציפים את החלבונים עם רבע כוס הסוכר הנותרת והוניל לקצף יציב.
- מורחים את הקצף מעל שכבת התפוחים והאגוזים.
- אופים בתנור בחום של 150 מעלות עד שהקצף מזהיב.
- מקררים היטב במקרר ולאחר לילה נוצר הקסם. רסיסי זהב שמעטרים את העוגה.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|