מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת תפוחים עם קצף ורסיסי זהבצילום: מטבחונט

עוגת תפוחים עם קצף ורסיסי זהב

מאת: מטבחונט, קטגוריה: עוגת תפוחים
פורסם בתאריך: 14.07.11

מתכון עוגת תפוחים, מספר המתכונים של אמי. את המתכון הזה אני מגישה לכם עם אפשרות לגירסה פרווה או חלבית ובתוספת אגוזים שלא היו במתכון המקורי.

מרכיבים עיקריים: ביצים, אגוזי מלך, תפוחים, ריבת משמש, חמאה, אבקת אפייה, קמח.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: תבנית 28

מצרכים להכנת המתכון

3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
200 גרם חמאה עם מלח (או מרגרינה עם מלח לגירסת פרווה)
מעט ריבת משמש
8-10 תפוחים חמוצים מסוג גרנד סמית מגולענים וקצוצים דק עם הקליפה
שליש כוס סוכר
כף קינמון
50 גרם אגוזים קצוצים
5 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר (מפוצלות לפי המתכון)
1 שקית סוכר וניל

אופן הכנת המתכון

  • ללוש יחד לבצק את הקמח, אבקת האפיה, החמאה, החלמונים ו-1+1/4 כוס סוכר.
  • לשטח בתבנית משומנת.
  • לאפות בתנור בחום של 150 מעלות עד להזהבה.
  • את התחתית מקררים כמה דקות ומורחים בשכבה דקה של ריבה.
  • בסיר מבשלים את התפוחים ביחד עם חצי כוס סוכר והקינמון עד שהתפוחים מתרככים לחלוטין.
  • מעבירים למסננת ומסננים היטב, אפילו סוחטים עד שלא יישארו נוזלים.
  • תהליך זה חשוב מאד למניעת הפרשות נוזלים לבצק בזמן האפיה.
  • את תערובת התפוחים מניחים על הבצק ומעליה את האגוזים הקצוצים.
  • מקציפים את החלבונים עם רבע כוס הסוכר הנותרת והוניל לקצף יציב.
  • מורחים את הקצף מעל שכבת התפוחים והאגוזים.
  • אופים בתנור בחום של 150 מעלות עד שהקצף מזהיב.
  • מקררים היטב במקרר ולאחר לילה נוצר הקסם. רסיסי זהב שמעטרים את העוגה.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il