מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת טירמיסו

מאת: מאיה, קטגוריה: עוגת טירמיסו
פורסם בתאריך: 26.07.11

מתכון מושלם להכנת עוגת טירמיסו, משמנת מתוקה, נס קפה, שוקולד ועוד.

מרכיבים עיקריים: שמנת מתוקה, בישקוטים, נס קפה, רום, שוקולד מריר, תמצית וניל, קקאו, גבינה לבנה.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 15 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1/4 כוס קפה צונן
1/4 כוס רום / ברנדי / וודקה / קלואה
150 גרם שוקולד מריר בחתיכות
3 מיכלי שמנת מתוקה
400 גרם בישקוטים
גביע גבינה לבנה 5%
2 כפיות שטוחות של נס קפה
כפית תמצית וניל
4 כפות סוכר
אבקת קקאו לזרייה

אופן הכנת המתכון

מתחילים יום לפני:

  • לשפוך מיכל שמנת מתוקה אחד בסיר קטן ולהביא לרתיחה מעל להבה בינונית.
  • להסיר מהאש, להוסיף את השוקולד ולבחוש עד שנמס.
  • לצנן, לבחוש היטב שוב ולקרר למשך הלילה.
  • לערבב את ¼ כוס הקפה עם הרום ולהניח בצד.
  • לשטח כ-1/3 מהבישקוטים על גבי תחתית של תבנית עגולה מס' 26.
  • להקציף מיכל שמנת מתוקה לכדי קצפת יציבה.
  • לערבב ידנית את הגבינה הלבנה עם שלוש כפות של סוכר ותמצית הוניל, עד שהסוכר נמס. לאחר מכן, לקפל לתוך כחצי מהקצפת המוכנה.
  • לבזוק מעל הבישקוטים כשליש מסירופ הקפה והרום ולשטח כשליש מתערובת הגבינה.
  • מניחים מעל הגבינה שכבה נוספת של בישקוטים ובוזקים מעליהם עוד שליש מהסירופ.
  • מקציפים את קרם השוקולד רק עד לקבלת תערובת, מערבבים עם שאר הקצפת משטחים מעל הבישקוטים ובוזקים מעליהם את יתרת הסירופ.
  • מקציפים את מיכל השמנת האחרון עם הנסקפה וכף הסוכר שנותרה עד לקצפת יציבה.
  • משטחים על הבישקוטים.

לקישוט: באמצעות מסננת, לפזר שכבה דקה ואחידה של אבקת קקאו מלמעלה. לכסות באמצעות נייר אלומיניום ולהכניס למקרר לצינון.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il