מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פאי רועים (פשטידת בשר ותפוחי אדמה) / שפרד'ס פאיצילום: מנהל האתר

פאי רועים (פשטידת בשר ותפוחי אדמה) / שפרד'ס פאי

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: פשטידות בשר
פורסם בתאריך: 27.08.11

מתכון להכנת פאי רועים מסורתי (פשטידת בשר ותפוחי אדמה), הידוע בשם שפרד'ס פאי עם טוויסט. ארוחה מלאה ועשירה בפשטידה אחת.

מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, ביצים, עלי דפנה, שמן זית, בשר בקר טחון, שום, אגוז מוסקט, קישואים, פטרוזיליה, בצל ירוק, גזר.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

למילוי:
1 ק"ג בשר בקר טחון
4 שיני שום פרוסות
1 בצל גדול קצוץ
2 תפוחי אדמה חתוכםי לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
חופן גבעולי בצל ירוק קצוץ גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ (לפי הטעם)
חצי כוס שמן זית
1 כוס יין לבן
1 עלה דפנה
3 ביצים
מלח ופלפל שחור

לכיסוי הפאי:
6 תפוחי אדמה קלופים ומעוכים לפירה
4 חלמונים
מעט שום כתוש (כ-2 כפיות)
קורט אגוז מוסקט

אופן הכנת המתכון

להכנת המילוי:

  • לחמם שמן זית בסיר גדול ושטוח.
  • להוסיף את הבצל, השום, קוביות תפוחי האדמה, הקישואים והגזר ולטכן למשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
  • להוסיף את הבצל הירוק והפטרוזיליה הקצוצה, עלה הדפנה, הצ'ילי, המלח והפלפל השחור. לטגן למשך כ-3 דקות נוספות.
  • להעביר לכלי אחר ולהניח להתקרר בצד.
  • באותו הסיר בו בישלנו את הירקות ותפוחי האדמה, להוסיף עוד מעט שמן זית ולטגן את הבשר על אש גבוהה עד להשחמה.
  • להוסיף את כל הירקות, היין הלבן ולערבב היטב.
  • לבשל על אש גבוהה למשך כ-5-7 דקות, עד שהיין יצטמצם.
  • להוציא את כל המילוי לכלי אחר ולהניח להתקרר שוב.
  • לאחר שהמילו התקרר, להוסיף את הביצים ולערבב היטב.
  • להעביר לתבנית מתאימה ולשטח את המילוי.

להכנת הפירה לכיסוי הפאי:

  • לבשל את תפוחי האדמה במים על שמתרככים ולמעוך לפירה רך ובעל מרקם חלק.
  • לקרר מעט את הפירה ולהוסיף מעט שום, אגוז מוסקט וחלמונים. לערבב היטב (ניתן להוסיף מעט מים או חלב כדי לרכך את המחית).

להכנת הפאי:

  • למרוח בעדינות את שכבת הפירה מעל שכבת הבשר והירקות ולהדק בצדדים.
  • לעטר את קצה הפאי בעזרת מזלג או כפית (לא חובה).
  • להכניס לתנור (לא מכוסה) לחום של כ-180 מעלות צלזיוס למשך כ-45 דקות.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il