|
צילום: מנהל האתר
פאי רועים (פשטידת בשר ותפוחי אדמה) / שפרד'ס פאי
מאת: מנהל האתר, קטגוריה: פשטידות בשר
פורסם בתאריך: 27.08.11
מתכון להכנת פאי רועים מסורתי (פשטידת בשר ותפוחי אדמה), הידוע בשם שפרד'ס פאי עם טוויסט. ארוחה מלאה ועשירה בפשטידה אחת.
מרכיבים עיקריים: תפוחי אדמה, ביצים, עלי דפנה, שמן זית, בשר בקר טחון, שום, אגוז מוסקט, קישואים, פטרוזיליה, בצל ירוק, גזר.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-7 מנות
מצרכים להכנת המתכון
למילוי: 1 ק"ג בשר בקר טחון 4 שיני שום פרוסות 1 בצל גדול קצוץ 2 תפוחי אדמה חתוכםי לקוביות 1 קישוא חתוך לקוביות 1 גזר חתוך לקוביות חופן גבעולי בצל ירוק קצוץ גס חופן פטרוזיליה קצוצה 1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ (לפי הטעם) חצי כוס שמן זית 1 כוס יין לבן 1 עלה דפנה 3 ביצים מלח ופלפל שחור
לכיסוי הפאי: 6 תפוחי אדמה קלופים ומעוכים לפירה 4 חלמונים מעט שום כתוש (כ-2 כפיות) קורט אגוז מוסקט
אופן הכנת המתכון
להכנת המילוי:
- לחמם שמן זית בסיר גדול ושטוח.
- להוסיף את הבצל, השום, קוביות תפוחי האדמה, הקישואים והגזר ולטכן למשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב.
- להוסיף את הבצל הירוק והפטרוזיליה הקצוצה, עלה הדפנה, הצ'ילי, המלח והפלפל השחור. לטגן למשך כ-3 דקות נוספות.
- להעביר לכלי אחר ולהניח להתקרר בצד.
- באותו הסיר בו בישלנו את הירקות ותפוחי האדמה, להוסיף עוד מעט שמן זית ולטגן את הבשר על אש גבוהה עד להשחמה.
- להוסיף את כל הירקות, היין הלבן ולערבב היטב.
- לבשל על אש גבוהה למשך כ-5-7 דקות, עד שהיין יצטמצם.
- להוציא את כל המילוי לכלי אחר ולהניח להתקרר שוב.
- לאחר שהמילו התקרר, להוסיף את הביצים ולערבב היטב.
- להעביר לתבנית מתאימה ולשטח את המילוי.
להכנת הפירה לכיסוי הפאי:
- לבשל את תפוחי האדמה במים על שמתרככים ולמעוך לפירה רך ובעל מרקם חלק.
- לקרר מעט את הפירה ולהוסיף מעט שום, אגוז מוסקט וחלמונים. לערבב היטב (ניתן להוסיף מעט מים או חלב כדי לרכך את המחית).
להכנת הפאי:
- למרוח בעדינות את שכבת הפירה מעל שכבת הבשר והירקות ולהדק בצדדים.
- לעטר את קצה הפאי בעזרת מזלג או כפית (לא חובה).
- להכניס לתנור (לא מכוסה) לחום של כ-180 מעלות צלזיוס למשך כ-45 דקות.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|