מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סלט חם של ארטישוק עם ויניגרט סלק ובצל ירוקצילום: דניאל לילה

סלט חם של ארטישוק עם ויניגרט סלק ובצל ירוק

מאת: נועם דקרס, קטגוריה: ירקות
פורסם בתאריך: 27.04.10

מתכון סלט חם של ארטישוק עם ויניגרט סלק ובצל ירוק, באדיבות השף נעם דקרס ממסעדת לילית.

מרכיבים עיקריים: ארטישוק, סלק, צנונית.

משך ההכנה: 30-40 דקות
מספר מנות: 2

מצרכים להכנת המתכון

2 ארטישוקים יפים וטריים
4 סלקים קטנים
4 צנוניות קטנות מאד
100 סמ"ק שמן זית מעולה
100 סמ"ק חומץ בן יין אדום
1 כפית חרדל דיז'ון גרגרים
מלח
2 יח' בצל ירוק טרי מאד
מיץ משני לימונים

אופן הכנת המתכון

  1. מכינים קערה עם מים ומיץ משני הלימונים. מנקים את הארטישוקים מהעלים החיצוניים ובעזרת סכין קטן וחד מאד חושפים את לב הארטישוק. מנקים את פנים הארטישוק עם כפית כך שיהיה נקי לגמרי מהזיפים הבלתי אכילים. מניחים במי הלימון. לפני הצלייה חותכים לפרוסות אורך בעובי כחצי ס"מ.
  2. מקלפים את הסלקים ומבשלים במי מלח עד שמתרככים (כעשרים דקות מרתיחה). מסננים ומניחים בצד. לאחר שהצטננו חותכים לרבעים.
  3. את הצנוניות חותכים לרבעים.
  4. לוקחים שניים מהסלקים וקוצצים אותם דק (אפשר במעבד מזון). מניחים בקערה ומערבבים היטב עם שמן הזית, חומץ בן יין, החרדל ומלח לפי הטעם. מתקבל רוטב עשיר ועז בצבע ובטעם. מניחים בצד.
  5. את הבצל חותכים לפרוסות אלכסוניות ארוכות דקיקות.
  6. מחממים מחבת רחבה ומוסיפים מעט שמן זית. מוסיפים את הארטישוקים וצולים אותם על אש גבוהה מאד עד שמשחימים מעט. מוסיפים את הסלקים והצנונית החתוכים לרבעים וממשיכים לצלות. ממליחים. 
  7. לאחר שהסלקים והצנוניות התחממו, מסדרים על צלחות ההגשה ויוצקים בנדיבות מהויניגרט (שתיים שלוש כפות למנה) מפזרים מעל את שערות הבצל הירוק ומגישים.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il